21.2 C
Pristina
Tuesday, July 16, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Tezkije

Lidhjet e fshehta të zemrës – Nga Harith Selimi

Në lëndën e biologjisë mësoja se zemra ka dy lidhje të ndryshme venash, njëra lidhje ishte zemër-trup, ndërsa lidhja tjetër ishte zemër-mushkëri, lidhje të...

Bilanci mizor i 200 ditëve nga shteti “më demokratik” i Lindjes së Mesme

Çfarë ka shkaktuar Izraeli në Gaza në një agresion të pamëshirshëm që vijon ende Ushtria izraelite ka hedhur 75,000 ton eksploziv në Rripin e Gazës,...

Por jo, zemrat janë ngurtësuar, jane bërë si guri madje edhe më të forta se guri – Disa fjalë nga Imami i Qabes

Çfarë po ndodh me zemrat tona, o ju robër teAllahut? Çfarë po ndodh me keto zemra,o robër te Allahut? Ç'është ky ngurtësim në...

Tregimi për sot – Thelbi, bërthama e jo lëvozhga!

Kadiut, Ismail, ibën Is-hak Malikiut, Allahu e mëshiroftë, i kanë thënë: A nuk shkruan një libër në lidhje me edukatën e gjykimit? Ia ktheu: gjykimi a...

Fjali të mrekullueshme, mirëpo këto fjali i kuptojnë vetëm ata që janë të mençur

Fjali të mrekullueshme, mirëpo këto fjali i kuptojnë vetëm ata që janë të mençur.Në trenin e jetës tonë shpesh shohim: shikimet më të sinqerta...

Murad Hofmann: Udhëtimi im për në Meke

Nga: Murad Hoffman Murad Hofmann: Udhëtimi im për në Meke U ndalëm shkurtimisht në Meke me qëllim që të bënim tavafin rreth Qabes edhe për...

Objektivat e Haxhit dhe të Umres

Haxhi dhe Umre, janë dy rituale, të cilat siç dallojnë në emërim, ashtu dallojnë dhe në gjykimin përkatës të secilit. Mund të kryhet Haxhi...

Kur të vdesësh mos u shqetëso!

Mos u shqetëso e as mos u brengos per trupin tënd tashmë të tretur, sepse Muslimanët do ta kryejnë atë që u kërkohet: Rrobat...

𝗥𝘂𝗮𝗷𝘂𝗻𝗶 𝗻𝗴𝗮 𝗘𝗹𝗲𝗳𝗮𝗻𝘁𝗶 𝗻𝗲‌ 𝗥𝗮𝗺𝗮𝘇𝗮𝗻!

Shumë mund të çuditen me titullin, mirëpo do të iu largohet çudia kur ta lexoni këtë.U ul Imam Maliku në Xhaminë e Pejgamberit...

KOHA NË RAMAZAN – Porosi nga hoxhë Irfan Salihu

Si të shfrytëzojmë kohën këto ditë? Zgjohuni para agimit dhe kaloni kohë deri në agim në namaz, dhikër dhe kërkim falje. Kur të hynë koha e...

Të fundit