26.8 C
Pristina
Wednesday, July 24, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Tregime

“Muhamedi i vogël”- tregim i vërtetë nga historia e inkuizicionit në Andaluzi

Me 2 janar 1492 ka rënë Granada, qyteti i fundit i kalifatit islam në Andaluzi. … Pastaj vazhduan torturat e tmershme të inkuzicionit për eleminimin...

I ndershëm është kush është i gatshëm të paguajë çmimin për idealet, ndërsa frikacakë janë ata që shikojnë vetëm të nxjerrin përfitime të kësaj...

Muhamed Kerimi u dënua me vdekje, pasi që i bëri rezistencë të ashpër okupimit francez ndaj Egjiptit, të cilin e udhëhoqi Napoleon Bonaparta. Mirëpo, para...

Mos e le pa lexu këtë histori madhështore kur Napoleon Bonaparta pushtoi Egjiptin!

Muhamed Kerimi u dënua me vdekje, pasi që i bëri rezistencë të ashpër okupimit francez ndaj Egjiptit, të cilin e udhëhoqi Napoleon Bonaparta. Mirëpo, para...

Tregimi për tregtarin Musliman dhe klientin hebre

Tregohet për një tregtar, një njeri nga të devotshmit, i porositte punëtorët e tij në lokal, që klientëve t’iu tregojnë të metat e mallit,...

Shkencëtari japonez e pranoi Islamin për shkak të ajetit për fikun dhe ullirin

Prof. dr. Taha Ibrahim Halifa, profesor i biologjisë në Universitetin Al-Azhar dhe ish dekan, ka zbuluar se një shkencëtar i madh japonez në fushën...

Çfarë e vrau bretkosën?Mendoni për këtë!

Vendosni një bretkocë në një enë të mbushur me ujë dhe filloni të ngrohni ujin. Ndërsa temperatura e ujit fillon të rritet, bretkosa rregullon...

Luani dhe miu

Tregohet se një mi me plot vetëbesim një ditë i kishte thënë Luanit:  Luan më jep mundësi të flas dhe më garanto siguri.Luani i...

Tregim – Leximi i Kur’anit & Dobitë e Tij .

Një amerikan i moshuar musliman, jetonte në një fermë në lindje të maleve Kentucky së bashku me nipin e tij. Çdo mëngjes gjyshi zgjohej herët...

Fshehtësia në fitoret e muslimanëve të parë

Pas betejës së Jermukut, mbreti i Perandorisë Romake, Hirakliu iu drejtua komandantëve të tij me këto fjalë: “Të mjerët ju, më njoftoni si është...

Ngecja në borë në Stamboll: rabini izraelit që u strehua në xhami

Rabini izraelit Israel Elbom u ndodh në Turqi, më saktë në Stamboll gjatë reshjeve të dendura të borës këtë javë, por u ndihmua nga...

Të fundit