7.5 C
Pristina
Saturday, March 2, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Islam

Masakra e radhës: ky është Izraeli, të vret me bukë në gojë dhe pabesisht

Mizoria e një shteti që i tregon botës fytyrën e vërtetë se cili është.. Autoritetet shëndetësore në Gaza thanë sot se zjarri izraelit mbi njerëzit...

LUTJA PËR MBROJTJEN E FËMIJËVE NGA E KEQJA DHE SHEJTANI

Pejgamberi ﷺ lutej për mbrojtjen e Hasenit dhe Husejnit kështu: أُعِيذُكُمَا بِكَلِماتِ اللَّهِ التَّامَّةِ، مِنْ كُلِّ شَيْطَانٍ وَهَامَّةٍ، وَمِنْ كُلِّ عَيْنٍ لَامَّةٍ. U’ĩdhukumã bi kelimãtil-lãhit-tãmmeh, min...

A është i njëjtë shpërblimi për kompensimin e ditëve të humbura të Ramazanit sikurse agjërimi gjatë tij?

Përgjigje: Shpërblimi është i njëjtë gjithsesi, sepse mosagjërimi i Ramazanit për disa kategori është me arsye sheriatike. I sëmuri apo femra kur është me...

URIMI PËR LINDJEN E NJË FËMIJE DHE PËRGJIGJJA

بَارَكَ اللَّهُ لَكَ فِي الْمَوْهُوبِ لَكَ، وَشَكَرْتَ الْوَاهِبَ، وَبَلَغَ أَشُدَّهُ، وَرُزِقْتَ بِرَّهُ. Bãrakall-llãhu leke fil mewhũbi lek, we shekertel Wãhib, we beleġa eshuddehu, we ruziḳte...

Vdekja e papritur – Çfarë është vdekja e papritur?

Vdekja e papritur është përmendur nga Profeti alejhi selam në disa hadithe.– Prej tyre është një hadith që tregon për qëllimin e shfaqjes së...

A ka shpagim për atë që bën marrëdhënie me gruan në Ramazan pa e ditur se prishet agjërimi?

A ka shpagim për atë që bën marrëdhënie me gruan në Ramazan pa e ditur se prishet agjërimi? Përgjigje: Nëse personi agjërues nuk e ka...

KUR DIKUSH BËN NDONJË GJYNAH

Pejgamberi ﷺ ka thënë: “Nuk ka rob që, mbasi bën ndonjë gjynah, pastrohet mirë (duke marrë abdes ose gusul), ngrihet dhe fal dy rekate namaz,...

PËR LARGIMIN E SHEJTANIT DHE VESVESEVE (NGACMIMEVE) TË TIJ

T’i lutemi Allahut të na mbrojë nga shejtani, duke thënë: أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيطَانِ الرَّجِيمِ. E’ũdhu bil-lãhi minesh-shejṭãnirr-rraxhĩm. Të thërrasim ezanin. Të bëjmë dhikrin ditor dhe të lexojmë...

A e kemi zënë rekatin e plotë nëse e arrijmë imamin në këtë pozitë?

Pyetje: Dikush shkon me vonesë në xhami dhe e gjen imamin në ruku. Ai merr tekbir dhe duke bërë rukunë, pa e arritur...

Të fundit