10.1 C
Pristina
Thursday, September 28, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Biznes

Përmendja e Allahut kur jemi në treg!

Përmendja e Allahut në tregFalënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamedin(alejhi salatu ue selam), mbi...

Këto janë Shoqatat Profesionale të Kontabilitetit dhe Auditimit të Licensuara në Kosovë

Shoqatat profesionale te kontabilitetit dhe auditimit janë organizata jofitimprurëse te cilat janë themeluar për të promovuar dhe avancuar pozitën, efikasitetin dhe dobishmërinë e profesionit...

Allahu e ka lejuar shitblerjen por e ka ndaluar kamaten

Allahu thotë në Kuran:“وَأَحَلَّ اللَّهُ الْبَيْعَ وَحَرَّمَ الرِّبَا”“Allahu e ka lejuar shitblerjen, por e ka ndaluar kamatën” (El Bekare, 275) Shejh Sa’di( Allahu e mëshiroftë)...

Njoftim rreth pagesave për lehonat e punësuara dhe të pa puna, si dhe shtesat për fëmijë

Janë ekzekutuar pagesat për lehonat e punësuara dhe të pa puna, si dhe shtesat për fëmijë per muajin Shtator 2023   /kontabilisti.info/ Artikulli paraprak67...

Kriza e fentanilit po “vjen” në Evropë

Fentanili ka një kosto prodhimi shumë më të ulët në krahasim me heroinën, por është shumë më i fortë se ajo. Në mënyrë indikative,...

Prezantimi në tregje për t’i mësuar e këshilluar frekuentuesit e tyre

Allahu i Madhëruar në Kuran thotë: “Ne edhe para teje dërguam pejgamberë të tjerë, por edhe ata ishin të dërguar që kanë ngrënë ushqim,...

ATK-ja ndryshon procedurat e rimbursimit

Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) njofton se ka ndryshuar Rregulloren mbi Procedurat e Rimbursimit. Sipas ATK-së, qëllimi i kësaj rregullore është që të krijoj procedura...

67 milionë eksport, 523 milionë import: Në cilat vende shet e nga kush blen më shumë Kosova?

Kosova vazhdon të ketë shifra të larta mes importit dhe eksportit të mallrave. Gjatë muajit gusht, eksporti i mallrave kishte vlerën 67,3 milionë euro,...

ANGAZHIMI ME TREGTI NË KOHËN E NAMAZIT

Falënderimi i takon Allahut të Madhëruar, Krijuesit të tokës dhe qiejve, Gjykatësit të Ditës së Gjykimit. I lartësuar qoftë Ai, i Cili krijoi njëriun...

Disa këshilla të përgjithshme për biznismenët – Nga Mr. Fuad Ferati

Disa këshilla të përgjithshme për biznismenët:1- Të keni frikë Allahun dhe të jeni të sinqertë në biznesin tuaj.2- Faleni namazin në kohë, dhe mos...

Të fundit