-3.1 C
Pristina
Tuesday, February 7, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Hadithi islam

EDHE GJEMBI ËSHTË FALJE PËR BESIMTARIN – Hoxhë Florian Leli

EDHE GJEMBI ËSHTË FALJE PËR BESIMTARINEbu Hurejra r.a. transmeton se profeti (sallallahu alejhi ue sellem) ka thënë: “Nuk e godet muslimanin asnjë rraskapitje e...

Puna në Islam

PUNA NË ISLAM Që me paraqitjen e Islamit, myslimanët e njohën vlerën e punës dhe për këtë ai e ka obliguar shoqërinë dhe përgjegjësit...

Sa e ndihmon të shkëlqyerin dhe të shndritshmin (Profetin sal-lAllahu alejhi ve sel-lem)?

Sa e ndihmon të shkëlqyerin dhe të shndritshmin (Profetin sal-lAllahu alejhi ve sel-lem)?Allahu i madhëruar e cilësoi hënën më shkëlqim duke thënë: “Hënën që...

Dënimi në ditën e gjykimit për ata të cilët në kohën kur duhet falur namazet farze flenë – Hoxhë Fitim Gërguri

Dënimi në ditën e gjykimit për ata të cilët në kohën kur duhet falur namazet farze flenë.Nga Semre ibn Xhundub Zoti qoftë i kënaqur...

Kurti: Nuk jam ftuar në takimin e Ambasadës amerikane për Asociacionin, plani evropian nuk është krejt ajo çfarë dëshirojmë ne

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, tha se nuk është ftuar në një takim që do ta organizojë Ambasada amerikane në Prishtinë më 31 janar,...

KUJTO BABAIN TËND ME SALAVATE – E SI BËHET KJO?!

KUJTO BABËN ME SALAVATEEbu Bekr Es Siddik, Allahu qoftë i kënaqur me të thotë se Pejgamberi alejhis selam, ka thënë:"Shtoni salavatet për mua, sepse...

Prijësitë e padëshiruar – Justinian Topulli

Përcillet nga i Dërguari i Allahut (alejhi salatu ue selam) i cili ka thënë se, tre personave nuk u ngrihet namazi, dhe njëri prej...

Hadithi që tregon shpërblimet e shumta të Teuhidit dhe se ai shlyn mëkatet, sado të shumta që të jenë

Enes ibn Malik-Allahu qoftë i kënaqur prej tij- e ka dëgjuar të dërguarin e Allahut -alejhi salatu ue selam të thotë:"Allahu i Lartësuar thotë:...

Gati e pabesueshme se si imam Buhariu, Muslimi, Ahmedi etj, memorizonin një numër kaq të madh transmetuesish – Hoxhë Florian Leli

Duket gati e pabesueshme se si imam Buhariu, Muslimi, Ahmedi etj, memorizonin një numër kaq të madh transmetuesish. Si ka mundësi të njohin dhe...

Rigjallërimi i Umetit

Rigjallërimi i Umetit musliman sot kërkon një të kuptuar gjithëpërfshirës të Islamit dhe përmbajtje ndaj udhëzimeve të tij. Reformimi më i rëndësishëm sot është...

Të fundit