18.2 C
Pristina
Tuesday, June 18, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Analiza dhe Opinione

Gazetari francez: Ja pse Kisha favorizon homoseksualët dhe mënjanon heterosekualët

Frederik Martel: Vatikani, historikisht dhe strukturalisht gay, beteja e Françeskut thuajse e humbur Nga Matt McDonald, The Spectator Papa Françesku kërkoi sërish ndjesë këtë javë për...

Drejtësia dhe barazia si vlera autonome morale – Redi Shehu

Drejtësia dhe barazia si vlera autonome morale Redi Shehu Nëse ka një çështje ku qenia njerëzore, në mënyrë të vazhdueshme, ka demonstruar dështime të njëpasnjëshme, është...

Ku mbështetemi për atë çka bëjmë? – Ferid Muhiq

Ku mbështetemi për atë çka bëjmë? Ferid Muhiq A gënjehemi, vallë, kur pyetemi se çka të bëjmë? Çka nëse ajo çka do të bëjmë (çfarëdo qoftë...

Paradokse padrejtësie me barazinë dhe dhimbjen – Ervin Hatibi

Paradokse padrejtësie me barazinë dhe dhimbjen Ervin Hatibi Të shpërndarë me vrap në drejtime të ndryshme, lëkurëkuqët trasportuan buzëqeshjen e tyre plot ligësi në pasqyrëzat që...

Shanset e barabarta dhe pabarazitë ekonomike – Dorian Sevo

Shanset e barabarta dhe pabarazitë ekonomike Dorian Sevo John Rawls na thotë se jeta e mirë e një shoqërie vjen vetëm kur shanset për të arritur...

Rreziku i barazisë – Brenton Kotorri

Rreziku i barazisë Brenton Kotorri I Në shoqëritë demokratike, synimi për barazi dhe drejtësi qëndron si një prej themeleve të guximshme të qeverisjes dhe përparimit shoqëror. Barazia...

Egalitarianizmi – rreziku shkatërrimtar që qëndron pandalur mbi ne – Fitim Zekthi

Egalitarianizmi - rreziku shkatërrimtar që qëndron pandalur mbi ne Fitim Zekthi Drejtësia ka qenë gjithnjë një çështje së cilës shoqëria njerëzore është përpjekur vazhdimisht t’i qaset...

Drejtësia dhe barazia – Një dilemë politike?…

Drejtësia dhe barazia – Një dilemë politike? Etien Balibar* Titulli i prezantimit tim s’duhet të sjellë keqkuptime: e qartë se nuk kam ndërmend të mbroj idenë...

Problemi është barazia – Blendi Kajsiu

Problemi është barazia…. Blendi Kajsiu Dallimi mes PS-së dhe PD-së nuk reflekton ndarjen ideologjike tradicionale mes së majtës dhe së djathtës. Sipas teoricienit italian Norberto Bobbio,...

A ekziston drejtësia pa barazi shoqërore? – Arbër Halilaj

A ekziston drejtësia pa barazi shoqërore? Arbër Halilaj Drejtësia sociale në një shoqëri mund të arrihet e të ekzistojë vetëm nëse të gjithë individët dhe grupet...

Të fundit