5.7 C
Pristina
E enjte, 15 Prill, 2021
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Pyetje-Pergjigje

Marrja e vaksinës antiCOVID-19 nuk e prish agjërimin gjatë Ramazanit, hoxhë Avdiu jep shpjegimin

Imami i Xhamisë së Tavnikut në Mitrovicë, Hoxhë Ekrem Avdiu gjatë intervistës për Telegrafin ka thënë se qytetarët të cilët kanë për t’i marr...

A duhet të agjërosh kur je udhëtar?

Allahu ka thënë: “Ndërsa kush është i sëmurë ose në udhëtim le të agjërojë aq ditë (që nuk i agjëroi) nga ditët e mëvonshme....

Shefqet Krasniqi tregon se a duhet të agjërojnë personat që e kanë kaluar COVID-19

Ish-kryeimami i Xhamisë së Madhe në Prishtinë, Shefet Krasniqi, ka folur rreth asaj se a duhet ta agjërojnë Muajin e Shenjtë të Ramazanit personat...

A lejohet vaksina anti Covid-19 gjatë agjerimit?

Pyetja: Marrja e vaksinës anti Covid-19, derisa jemi agjerueshem ne Ramazan, a e prish agjërimin? Me çka obligihet agjëruesi nëse e prish agjërimin për...

A e falë Allahu shirkun nëse njeriu pendohet prej tij?

Pyetja:I dashur hoxhë! Kam një pyetje së cilës ju lutem mundësisht t’i përgjigjeni inshallah, Allahu jua shpërbleftë. Me një vëlla diskutonim rreth ajetit kuranor:...

Nata e mesit e muajit Shaban (Nata e Beratit)

Pyetja: A është natë e madhe nata e Beratit? *** Përgjigjja: Për sa i përket natës së mesit të muajit Sha’ban kanë ardhur shumë hadithe, ku shumica e...

A i lejohet gruas lehone të agjërojë Ramazanin?

Pyetje: A mund të na shpjegoni se si ndikojnë zakonet dhe lehonia femërore tek agjërimi i Ramazanit? *** Përgjigjja: Falënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira, lavdërimi edhe paqja...

Pse melekët i shkruajnë veprat tona, kur Allahu i di të gjitha?

Pyetje: Cila është arsyeja e ekzistimit të Shkruesve të Ndershëm (melekët që shkruajnë veprat), ndonëse Allahu i di krejt sendet? *** Përgjigje: Themi lidhur me këso gjëra: Ne...

Çka mendohet me amanet në ajetin “Vërtet, Ne ua ofruam amanetin qiejve, tokës, dhe maleve”?

Pyetje: Çka mendohet me amanet në ajetin “Vërtet, Ne ua ofruam amanetin qiejve, tokës, dhe maleve”? *** Përgjigje: Interpretimi i amanetit si detyra sheriatike është mendim i Ibn...

A është shkolla dhe puna arsye për mospjesëmarrjen në xhuma?

Pyetje: A është shkolla dhe punësia arsye për mospjesëmarrjen në xhuma? *** Përgjigje:“O ju që besuat, kur bëhet thirrja për namaz, ditën e xhumasë, ecni shpejt për...

Të fundit