21.2 C
Pristina
Tuesday, July 16, 2024
- Advertisement -spot_img

AUTHOR NAME

Kohaislame

22726 POSTIME
0 KOMENTET

Historia e Jusufit a.s. dhe “buka e motmotit” – Bujar Sejdiu

Bujar Sejdiu HISTORIA E JUSUFIT A.S. DHE “BUKA E MOTMOTIT” Në të kaluarën sigurimi i bukës së gojës ishte prioriteti i parë i çdo familjeje dhe...

Çfarë shkaktoi rënien e Partisë Konservatore në Britani? – Ahmet Gurhan Kartal

Gjatë 14 viteve, konservatorët humbën besimin e publikut britanik hap pas hapi dhe morën ndëshkimin përfundimtar më 4 korrik. Ahmet Gurhan Kartal Votuesit britanikë i...

Humbja e rëndë e konservatorëve në Britani dhe një mësim shumë i madh për ne – Fitim Zekthi

Humbja e rëndë e konservatorëve në Britani dhe një mësim shumë i madh për ne Partia konservatore në Britani ka humbur zgjedhjet me rezultatin më...

Rrëfimi emocionues nga Medina: Historia e Haxhiut nga Dukagjini dhe lidhja e Daut Haradinajt me haxhin e tij

Një Rrëfim Emocionues nga Medina: Historia e Haxhiut nga Dukagjini Pasi mbërritëm në Medinën e bekuar, qytetin e Muhamedit ﷺ, pas gjithë përjetimeve shpirtërore në...

Drejtësia dhe barazia si vlera autonome morale – Redi Shehu

Drejtësia dhe barazia si vlera autonome morale Redi Shehu Nëse ka një çështje ku qenia njerëzore, në mënyrë të vazhdueshme, ka demonstruar dështime të njëpasnjëshme, është...

Ku mbështetemi për atë çka bëjmë? – Ferid Muhiq

Ku mbështetemi për atë çka bëjmë? Ferid Muhiq A gënjehemi, vallë, kur pyetemi se çka të bëjmë? Çka nëse ajo çka do të bëjmë (çfarëdo qoftë...

Paradokse padrejtësie me barazinë dhe dhimbjen – Ervin Hatibi

Paradokse padrejtësie me barazinë dhe dhimbjen Ervin Hatibi Të shpërndarë me vrap në drejtime të ndryshme, lëkurëkuqët trasportuan buzëqeshjen e tyre plot ligësi në pasqyrëzat që...

Shanset e barabarta dhe pabarazitë ekonomike – Dorian Sevo

Shanset e barabarta dhe pabarazitë ekonomike Dorian Sevo John Rawls na thotë se jeta e mirë e një shoqërie vjen vetëm kur shanset për të arritur...

Rreziku i barazisë – Brenton Kotorri

Rreziku i barazisë Brenton Kotorri I Në shoqëritë demokratike, synimi për barazi dhe drejtësi qëndron si një prej themeleve të guximshme të qeverisjes dhe përparimit shoqëror. Barazia...

Egalitarianizmi – rreziku shkatërrimtar që qëndron pandalur mbi ne – Fitim Zekthi

Egalitarianizmi - rreziku shkatërrimtar që qëndron pandalur mbi ne Fitim Zekthi Drejtësia ka qenë gjithnjë një çështje së cilës shoqëria njerëzore është përpjekur vazhdimisht t’i qaset...

Latest news