-3.1 C
Pristina
Tuesday, February 7, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Personalitete

3 shkurt 1451 Mehmet Fatih ngjitet në fron

3 shkurt 1451, sundimtari i 7-të osman, Mehmet Fatih ngjitet në fron.Më 3 shkurt 1451, sundimtari i 7-të osman, Mehmet Fatih u ngjit në...

Sabri Koçi (Allahu e mëshiroftë) dhe Berati

Sabri Koçi (Allahu e mëshiroftë) dhe Berati.I madhi Sabri Koçi(Allahu e mëshiroftë ) e ka vizituar shumë herë Beratin ,por 3 herë nga këto...

OMERI DHE MËKATARI – Si e bëri të pendohej mëkatari?!

Transmetohet nga Ibn Ebi Hatimi ngaJezid ibnul-E'sam, i cili ka thënë:"Në Sham ishte një njeri i fuqishëm, i cili vazhdimisht vinte te Omer ibnul...

Me 27 janar 1948, Heroi Myderriz Haki Sermaxhaj vdiq pas torturave dhe plagëve në spitalin e burgut serb

Më 27 janar 1948, vdiq në burgun e Mitrovicës së Sremit, hoxha dhe veprimtari i NDSH-së, myderrizi Haki Sermaxhaj. Ka vdekur pas 9 muaj...

Dogji librin e shenjtë të Kuranit para ambasadës turke në Stokholm, Pacolli kërkon të shpallet non grata në Kosovë

Dogji librin e shenjtë të Kuranit para ambasadës turke në Stokholm, Pacolli kërkon të shpallet non grata në KosovëLideri i AKR’së, Behgjet Pacolli ka...

Alija Izetbegoviç

Një jetë në shërbim të idealeve Në fundvjeshtën e vitit 1995, një udhëheqës do t’i drejtohej popullit të tij me këto fjalë: “Ne nuk do...

Oratoria e H. Hafiz Sabri Koçit

Bashkësia islame e qytetit të Kavajës ka pasur fatin dhe nderin e madh që në krye të saj të jenë dijetarë dhe prijës të...

Vexhi Buharaja

VEXHI BUHARAJA DHE FIGURA E SHUMANSHME E NJË DIJETARI ORIENTALIST SHQIPTAR I CILI U LA NË HIJE PËR SHUMË KOHË Fatkeqësisht, ashtu siç ndodh në...

Hasan Tahsini – “Nderi i Kombit” për diturinë dhe arsimin

nga DR. LAURANT BICA Në qoftë se do të jepnim me një fjalë thelbin e një njeriu si rilindësi Hasan Tahsini, atëherë do të thoshim...

H. Sulejman Gavoçi – Dijetari, atdhetari, muhaxhiri në rrugën e ruajtjes së Islamit

“Në vitin 1913, kur Shkodra u rrethua nga forcat serbe e malazeze, Hafiz Halil Gavoçi dhe Haxhi Hafiz Sulejman Gavoçi, babë e bir rrokën...

Të fundit