4.8 C
Pristina
Friday, October 15, 2021
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Fjalor

A Priori

a priori Në EPISTEMOLOGJI shënon dijen ose konceptet që mund të fitohen pavarësisht nga çfarëdo përvoje. Ajo i kundërvihet dijes a posteriori, në të...

Rripi i Gazës: sa fëmijë janë shuar në më pak se dy javë

Izraeli vazhdoi bombardimin e Gazës nga ajri të martën dhe nuk ka indikacione për një armëpushim pavarësisht thirrjeve ndërkombëtare për t’i dhënë fund konfliktit...

Cili është kuptimi i termit “non-paper” në fushën e diplomacisë, kur dhe pse përdoret?

“Non-paper” i publikuar autenticiteti i të cilit nuk dihet, dhe ku flitet për marrëveshjen Kosovë-Serbi, nxiti reagime të shumta. Por, çka nënkupton termi “non-paper” në...

Maqedonasit kritikojnë thirrjet e politikanëve nga Kosova për regjistrim të diasporës shqiptare

Thirrjet e politikanëve nga Kosova, drejtuar diasporës shqiptare, për t’u regjistruar në procesin e regjistrimit të popullsisë – që ka nisur në Maqedoninë e...

Inkuizicioni

Inkuizicioni u përdor nga mbretërit e Spanjës për zhdukjen e fesë islame në Andaluzi, pas rënies së sundimit islam në atë vend. Gjyqi i inkuizicionit...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Qëndrim

QËNDRIM m. 1. Veprimi dhe gjendja sipas kuptimeve të foljes QËNDROJ. Qëndrimi në vend. Qëndrimi në shtëpi (brenda, jashtë). Qëndrimi në qytet (në fshat, në...

Kush është cinik?

CINIK I m. hist., filoz. Pasues i cinizmit, ithtar i cinizmit në Greqinë e vjetër. Njeri që përbuz e tall normat e moralit të shoqërisë, njeri...

Halloween – Festa e Kudhanave

Shkruan: Hajrudin S. Muja Albanologët, fjalën kudhana e lidhin me fjalën latine “Calende” (dita e parë e çdo muaji sipas kalendarit romak), për të dalë...

Çka dmth Devocioni?

DEVOCION m. Ndjenjë e pastër dhe e zjarrtë nderimi, dashurie e besnikërie që ushqejmë ndaj dikujt a diçkaje, gatishmëri për të bërë gjithçka për të. Devocion i thellë...

Të fundit