24.1 C
Pristina
Sunday, May 22, 2022
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Sociale

Gruaja sikur portieri – Zbatoni këto rregulla në lidhje me temën e gruas

Në botën e futbollit, që tani më është bërë një gjuhë e përbashkët e shumicës së popujve të botës, kemi portierin dhe ekipin e...

*Rrobat e vajzave* – Thirrje nga thellësia e shpirtit

👗 Nga gjërat e shëmtuara që është përhapur në shtëpi, festa dhe vende publike si tregje dhe vende argëtimi..👗 Tejkalimi i normave në rrobat...

Mitrovicë, shumë shpejtë do të nënshkruhen kontratat me 40 përfituesit e shtëpive të ndërtuara nga “Qatar Charity”

Sot, në sallën e Kuvendit Komunal të Mitrovicë është mbajtur takim me përfituesit e shtëpive në fshatin Frashër të ndërtuara nga organizata nga Katari...

Shkaqet shëruese të nervozës

Prej shkaqeve vepruese: 1. Të thuash: “Eudhubil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim”.2. Të ulesh nëse je në këmbë.3. E nëse je ulur shtrihu në krahë.4. Heshtja.5. Abdesi.6. Namazi. Prej shkaqeve...

Familja Pacolli dhuroi dy hektarë tokë vakëf për Bashkësinë Islame të Kosovës

Sonte në mbrëmje, pikërisht në dhjetë netët e fundit të muajit Ramazan, Bashkësia Islame e Kosovës ka pranuar një donacion vakëf prej dy hektarësh...

Litari imagjinar – Porosi aq e bukur mbi edukimin e brezave të rinjë

Shkoi një fshatar tek komshiu i tij për t’i kërkuar një copë litar për të lidhur gomarin para derës së shtëpisë. Komshiu iu...

A e vonon agjërimi procesin e prodhimit industrial?

Në shkencat e zhvillimit ekonomik, muslimanët akuzohen nga ekonomistët industrial se agjërimi i tyre vonon prodhimin dhe pengon rritjen dhe zhvillimin ekonomik. Kjo nuk është...

Gara drejt veprave të mira

  Një fqinji im bëri një operacion në gju rreth një muaj më parë, dhe për një muaj i kam thënë vetes që të shkoj...

Nga frenimi i konsumit, tek kujdesi për të tjerët, Ramazani ka mësime për të gjithë ne

Për muslimanët dhe jomuslimanët njësoj, parimet thelbësore të muajit të shenjtë mund të na ndihmojnë të arrijmë ndryshime shoqërore dhe personale. Ramazani ka arritur dhe...

MARRËVESHJET sipas rregullave Islame- Mesh’hur Hasen

MARRËVESHJA NË KULTIVIMIN E TOKËS Ç’është marrëveshja në kultivim. Në kuptimin gjuhësor është të kultivosh tokën dhe të marrësh një pjesë të fitimit. Këtu është...

Të fundit