15.7 C
Pristina
Saturday, October 1, 2022
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Arkiva historike

Ata mund të fitojnë kundra nesh nëse arrijnë të djegin atë që mbajmë në shpirt – Omer el Muhtar

“Në këtë foto të gjithë kanë vdekur e askujt nuk i njihet emri e aq më tepër të kujtohen. Përveç, Omar Al-Mukhtar, luani i...

Tatarët mësynë Bagdadin dhe ndaluan namazin me xhemat për 40 ditë

“Tatarët mësynë Bagdadin dhendaluan namazin me xhemat për 40 ditë rresht, e kthyen ngjyrën e ujit të lumit Dexhleh në ngjyrë të kuqe prej...

Histori nga e kaluara – Guximi i Shejhul Islam Ibn Tejmije

Në vitin 699h, mbreti mongol Gazani i cili ishte mysliman, u përball në luginën e Selemijes, në Alepo, me ushtrinë e Nasir të...

Sulejmani: ç’e bëri të Madhërishëm këtë Sulltan?

Në vitin 1534, forcat e Sulejmanit të Madhërishëm pushtuan Bagdadin, një qytet që deri atëherë ishte sunduar nga Persia Safavide. Shekuj më parë,...

Islami dhe nacionalizmi – Shkëputur nga libri ” Kujtimet e mia nga POLITIKA” Sulltan Abdylhamidit

Perandoria Osmane është një perandori në të cilën janë mbledhur shumë kombe të botës. Ajo është e përbërë nga turq, arabë, kurdë, shqiptarë,...

Omer El-Muhtar, Shehidi i Islamit dhe Luani i Shkretëtirës – Mbi jeten qëndrueshmërinë dhe vrasjen e tij

91-vjetori i rënies së “Luanit të shkretëtirës” Përkujtojmë 91-vjetorin e rënies së Prijësit të Luftëtarëve libianë Omer el-Muhtar, i cili heroikisht plot 20 vite luftoi...

Xhonturqit (1897) – Si i konsideronte Abdulhamiti ata?!

Sapo kam mësuar se xhonturqit në Gjenevë kanë organizuar një kongres në kuptimin e plotë të fjalës, ndonëse mbledhjet ata i bënë në mënyrë...

IBN TEJMIJE DHE KUNDËRSHTIMI I TIJ NDAJ LOGJICISTËVE GREKË

Një pjesë nga libri i Ibn Tejmijes “Kundërshtimi ndaj logjicistëve grekë” (versionin e shkurtuar nga Sujuti)“Unë gjithnjë e kam ditur se për logjikën greke...

Mulla Idriz Gjilani në festën e Bajramit në mes të luftës

Në vijim të përmendi vetëm epopetë më të lavdishme të Mbrojtjes Kombëtare të Kosovës Lindore të vitit 1944: Lufta e Velegllavës e datës 28...

Bëhen 32 vjet nga shpallja e Kushtetutës së Kaçanikut

Më 7 shtator 1990 delegatët e Kuvendit të atëhershëm të Kosovës, që kishin shpallur Deklaratën e Pavarësisë më 2 korrik, e formalizuan këtë deklaratë...

Të fundit