24.1 C
Pristina
Friday, May 20, 2022
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Shkencë

Ky do të jetë qyteti i parë lundrues në botë

Për 100,000 njerëz, ku do të ndërtohet kjo mrekulli Ideja e një qyteti lundrues mund të tingëllojë si një skenar filmi fantastiko-shkencor, por do të...

SHBA: Së shpejti një traget me funksionim ndryshe

Pretendimi se “Sea Change” do të sinjalizojë një ndryshim në çështjet detare Zona e Gjirit të San Franciskos në SHBA së shpejti do të marrë...

Efektet e dëgjimit të Kuranit në trupin tuaj

Vallë si ndikojnë versetet e Kuranit fisnik, në qelizat e trurit? Cili është interpretimi shkencor lidhur me shërimin nëpërmjet Kuranit? A përmban Kurani energji...

Tre pikëpamje të shkencës në botën islame – Ibrahim Kalin

Burimi: Ibrahim Kalin, “Three Views of Science in the Islamic Word,” in God, Life, and the Cosmos: Christian and Islamic Perspectives Ed. T. Peters,...

Reagimi i intelektualëve myslimanë ndaj shkencës moderne

Osman Bakar Fragment i shkëputur nga “The History and Philosophy of Islamic Science” shkruar nga Osman Bakar (Paperback – Dec 1, 1999)   Takimi i parë i botës...

Besimi në Zot i bën shkencëtarët entuziastë dhe të motivuar

Si e përmendëm, feja e nxit shkencën dhe ata, që përdorin arsyen dhe ndjekin ndërgjegjen e tyre në arritjen e kërkimeve shkencore duhet të...

Dëmet që i shkaktohen trupit nëse pini alkool çdo ditë për një muaj

Konsumimi i rregullt i alkoolit ka ndikime të mëdha në shëndetin dhe trupin e njeriut. Ndonëse shumë njerëz kënaqen nga shija freskuese e një birre,...

Një studim konstaton se sasia e vogël e alkoolit e dëmton njeriun

Allahu i Lartësuar thotë: "O besimtarë! Me të vërtetë, pijet alkoolike, bixhozi, idhujt dhe shigjetat e fallit janë vepra të ndyta nga punët e djallit....

Derrat provokojnë debat në Gjermani

Shkencëtarët gjermanë planifikojnë të klonojnë dhe mbarështojnë derrat e modifikuar gjenetikisht këtë vit që do të shërbejnë si donatorë të zemrës për njerëzit, u...

Historiku i shkurtër i matematikës në botën islame

Përcaktimi i drejtimit të Kibles, përcaktimi i kohëve të namazit dhe çështja e ndarjes së trashëgimisë, kanë bërë që myslimanët të merren prej kohësh...

Të fundit