8.7 C
Pristina
Tuesday, October 19, 2021
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Te Ndryshme

Lumturia e besimtarit

Ubejdullah ibnu Muhsin transmeton nga i dërguari i Allahut, se ai ka thënë: “Kush gdhin i qetë në vatrën e tij,i shëndoshë në trup dhe...

Allahu i do të mirën robit të Tij besimtar edhe kur e sprovon me fatkeqësi

Ebu Hurejra ka thënë: I Dërguari i Allahut ka thënë: “Atij personi që Allahu i do të mirën, e sprovon me  fatkeqësi”. Shpjegimi i hadithit: Durimi...

Kjo botë i takon optimistëve

Gëzimi është fuqi..Optimizmi është trimëri..Shpresa është rezistencë.. Për të pasur "shpresë" ju duhet të rezistoni përballë një mijë zhgënjimeve. Për të pasur "optimizëm" ju duhet të...

Çka nevojitet përveç motivimit për t’i arritur qëllimet?

Kur vendosim synime të reja, zakonisht jemi të mbushur me motivim. Në fillim, ndihemi sikur mund të arrijmë çdo gjë. Ne nuk kemi frikë...

Këshilla për një prindërim të suksesshëm

“Fëmijëria është një periudhë krijimi. Ai lind duke mos ditur asgjë dhe pas një viti njeh çdo gjë. Pra, në rastin e qënies njerëzore nuk...

Skandalet me tekstet shkollore: Komunizmi është teori e përsosur

Nuk ndalen skandalet me tekstet shkollore. Politologu Ermal Hasimja ka denoncuar online një rast të tillë, kur Karl Marks cilësohet si një gjeni, kurse...

Informacion për prindërit që kujdesen për fëmijët në kushte izolimi për shkak të situatës së pandemisë

Familjet në të gjithë botën po përpiqen që ti përshtaten ndryshimeve që po ndodhin për shkak të sëmundjes së koronavisursit 2019 (COVID-19). Për shumë...

Një manual për të rriturit për mënyrën se si të flasin me fëmijët për vijën e kufirit të trupit dhe abuzimin seksual

  Hyrje Ne të rriturit jemi mësuar të flasim me fëmijët për norma, vlera, të drejta dhe gabime. Zakonisht, jemi mirë kur shpjegojmë se është e gabuar...

iChild – Lojë për Sigurinë e Fëmijëve Online, t’i mësojmë të mbrohen nga rreziqet që hasin në internet

  Lojë ndërvepruese për të ndërgjegjësuar fëmijët nga rreziqet që hasin në internet. Loja është ndërtuar në kuadër të programit “Këshilluesit e vegjël për Sigurinë...

Leximi i librave me fëmijën tuaj 4-6 vjeç. Përse duhet të lexoni dhe çfarë të lexoni?

Leximi me fëmijën tuaj Leximi me fëmijën mund të përfshijë leximin e librave, tregimeve, vjershave ose shkrime të tjera. Mund: • Të lexoni libra bashkë. • T’i thoni...

Të fundit