14 C
Pristina
E hënë, 17 Maj, 2021
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Enciklopedi

Dita e Katastrofës: ç’ndodhi me palestinezët 73 vjet më parë

73 vjet më parë, më 15 maj 1948, filloi katastrofa më e madhe e popullit palestinez. Atë ditë, e quajtur Dita e Katastrofës (Nakba),...

Do bëni zullum dy herë

(Komentim i ajeteve 4 deri 8 të Sures El-Isra nga Imam Sa'di) 4. Ne u kumtuam bijve të Izraelit në Libër se “Ju do të...

Që të mbesin gjurmët e Ramazanit edhe pasi të shkoi ai!

Ruhanijeti apo freskia shpirtërore e Ramazanit vazhdon të gjallërojë ende shpirtrat ndërsa zemra vazhdon ende të shijojë ëmbëlsinë e adhurimeve. Njeri i mençur do...

POROSI TË ÇMUARA PËR TË VAZHDUAR NË TË MBARA EDHE PAS RAMAZANIT

Çka pas Ramazanit?Në Ramazan isha i drejtuar kah Allahu i madhëruar. Shpeshtoja nafilet (namazet vullnetare), ndieja kënaqësinë e ibadetit, lexoja Kur’anin shumë, nuk mungoja...

Mbi 100.000 palestinezë falën namazin e Bajramit në xhaminë Al-Aksa

Mijëra muslimanë kanë falur namazin e Fitër Bajramit në xhaminë Al-Aksa në Kudsin Lindor të pushtuar nga Izraeli, raporton Anadolu Agency (AA). Palestinezët në Kudsin...

Kreu i BIK-ut Naim Tërnava uron besimtarët muslimanë me rastin e Fitër Bajramit

Kreu i Bashkësisë Islame të Kosovës, Naim Tërnava, nëpërmjet një fjalimi të mbajtur para mediave ka uruar besimtarët muslimanë përfundimin e Muajit të Ramazanit...

Nesër është festa e Bajramit

Falënderimet i takojnë All-llahut të Madhërishëm, ndërsa përshëndetjet dhe selamet tona janë mbi profetin Muhammed Mustafa, mbi familjen dhe shokët e tij dhe mbi...

Dhuratë për agjëruesit

Falënderimet i takojnë All-llahut të Madhërishëm, ndërsa përshëndetjet dhe selamet tona janë mbi profetin Muhammed Mustafa, mbi familjen dhe shokët e tij dhe mbi...

Për agjëruesin ka një lutje që nuk i refuzohet

Falënderimet i takojnë All-llahut të Madhërishëm, ndërsa përshëndetjet dhe selamet tona janë mbi profetin Muhammed Mustafa, mbi familjen dhe shokët e tij dhe mbi...

NJË PËRSHKRIM I DISA MASHTRUESVE

NJË PËRSHKRIM I SHTIRACAKËVEAllahu i Madhëruar thotë në suren El Bekare ajetet 204 – 207: 204.Ka ndonjë njeri, fjalët e të cilit të mahnitin në...

Të fundit