5.7 C
Pristina
Thursday, March 30, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Trashegimi islame

U shpërndanë…

U shpërndanë… Pas vdekjes së Profetit Muhamed (alejhi selam), Sahabët u shpërndanë nëpër qytete dhe vende të ndryshme dhe nuk mbetën...

HISTORIANËT SHQIPTARË DHE TERMAT BANALE, JO EDUKATIVOARSIMORO-SHKENCORE, KUNDËR PERANDORISË OSMANE

Ajo çka është me rëndësi shkencore me studimin dhe analizën tonë është edhe një dukurie negative: ajo e përdorimit të disa shprehjeve jo objektive,...

Letër nga Mekka e ndershme – Malcom X (Malik Shabaz el-Haxh)

Kurrë nuk kam pritur një mikpritje aq të sinqertë dhe vëllazëri aq të fortë shpirtërore, sikur që njerëzit e të gjitha ngjyrave dhe racave...

3 shkurt 1451 Mehmet Fatih ngjitet në fron

3 shkurt 1451, sundimtari i 7-të osman, Mehmet Fatih ngjitet në fron.Më 3 shkurt 1451, sundimtari i 7-të osman, Mehmet Fatih u ngjit në...

GJEOGRAFIA DHE KUR’ANI

Kur’ani është një libër i shenjtë, i cili pasqyron udhëzimet e Allahut (Zotit) për njerëzimin nëpërmjet të dërguarit të Tij të fundit, Muhamedit a.s....

FAKTE SHKENCORE PËR AGJËRIMIN, ARGUMENTE PËR TË ZOTËT E MENDJES

 Agjërimi, përveç ndikimit shpirtëror, moral dhe social, ka edhe shumë efekte pozitive për shëndetin e njeriut. Dihet tashmë se shumë prej kafshëve dhe insekteve agjërojnë;...

30 VJET NGA RIHAPJA E XHAMISE “ETHEM BEU”

Rihapja e xhamisë “Ethem Beu” në Tiranë, më 18 janar të vitit 1991, u bë me një ceremoni madhështore, në të cilën morën pjesë...

TË PRANOSH REALIZIMET E SHKENCËS, NUK DO TË THOTË TË MOHOSH BESIMIN TËND

  Për gati gjysmë shekulli ideologjia komuniste u përpoq të krijonte në Shqipëri një “njeri të ri” pa personalitet, “njeri masë” në turmën e njerëzve...

Prefekti i parë i Mekës pas Islamit

Attab ibn Esidi (r.a.) ishte akoma një djalosh 11 ose 12 vjeçar kur Profeti (a.s.) emigroi nga Meka për në Medinën e bekuar. Që...

KODI MATEMATIK I KURANIT

Ndër 10 vjeçarët e fundit shumë dijetarë myslimanë janë ballafaquar me shkencëtarë perëndimorë të fushave të ndryshme për t’u treguar se për zbulimet e...

Të fundit