13.6 C
Pristina
Friday, June 2, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

A e dini se...

Hoxhallarët, kategori e respektuar e shoqërisë shqiptare

Fjala “Hoxh” ë ~ a; shumës ~ allarë, ~ allarët “(Fjalori i gjuhës së sotme shqipe, Tiranë, 1980), është sinonim i fjalës «mësues». Në një kuptim më të...

Kolonializmi britanik dhe Darvinizmi

    Kolonisti anglez Tomas Maltus 1798 nxorri teorinë rreth pasojave të rritjes së popullsisë. Në këtë teori ai tha: “Popullsia rritet në progresin gjeometrik (2, 4,...

Keshillë hoxhallarëve që marrin pjesë në lloj-lloj emisionesh dhe me lloj-lloj përsona! – Nga Bekim Kokolari

Disa hoxhallarë të nderuar që gëzojnë popullaritet në masë dhe kanë ndjekës të shumtë, të cilët i mbushin sallat e xhamit në ligjerimet e...

A keni dëgjuar për Mus’hafin (Kuranin) në formë rrethi të cilin e mbanin detarët Osmanë në lundrimet e tyre?

A keni dëgjuar për Mus'hafin (Kuranin) në formë rrethi të cilin e mbanin detarët Osmanë në lundrimet e tyre?Mus'haf-i në formë rrethi ishte një...

Unë jam myftiu i fundit i Xhamisë Koprulu-Veles….

Unë jam myftiu i fundit i Xhamisë Koprulu-Veles.... Kur Serbët e pushtuan Velesin në vitin 1912, lagjet Muslimane e zbarzën qytetin një e nga një.. Myftiu,...

Sulltan Abdyl Hamiti II, nuk i linte çështjet për të nesërmen dhe firmoste shkresat vetëm pasi merrte abdest

Sulltan Abdylhamiti II kërkonte ta zgjonin në çfarëdo ore të natës kur ndodhte ndonjë ngjarje urgjente, nuk i pëlqente të lihej çështja për të...

VIRTYTET E NAMAZIT TË SABAHUT

Falënderimi i takon Allahut ndërsa përshëndetjet qofshin mbi Muhammedin, alejhi selam, më pas: Në këtë ligjëratë te shkurtër do te sjellim ca argumente mbi vlerën...

Minarja, simbol dallues i Islamit – cila besohet se është më e vjetra në botë

Minarja është pjesë e pandashme e horizontit të një qyteti, një tregues i qartë i qytetërimit islam në një vend. Është ndërtuar me metra mbi...

Xhamia që mbajti armatimin e UÇK-së për 5 vjet

Në vitin 1992, imami i xhamisë së fshatit Burojë, Avdyl Krasniqi, së bashku me Hashim Thaçin e Kadri Veselin, fshehën një sasi të...

Inkuizicioni u përdor nga mbretërit e Spanjës për zhdukjen e fesë islame në Andaluzi

InkuizicioniInkuizicioni u përdor nga mbretërit e Spanjës për zhdukjen e fesë islame në Andaluzi, pas rënies së sundimit islam në atë vend.Gjyqi i inkuizicionit...

Të fundit