21.3 C
Pristina
Saturday, June 22, 2024

KOHA NË RAMAZAN – Porosi nga hoxhë Irfan Salihu

Më të lexuarat

Si të shfrytëzojmë kohën këto ditë?

 • Zgjohuni para agimit dhe kaloni kohë deri në agim në namaz, dhikër dhe kërkim falje.
 • Kur të hynë koha e namazit sabahut, shkoni dhe faluni me xhemat në xhami me familjarët tuaj.
 • Gjatë këtyre ditëve, mësoni familjen tuaj për rregullat që kanë të bëjnë me namazin me xhemat (që të mos kalohet imami, rregulli për ata që vonohen në xhemat etj.), rregullat e agjerimit…
 • Pas namazit lexoni dhikrin që është përmendur në Sunnet (sidomos inkurajoni fëmijët tuaj në këtë dhikër).
 • Bëre dhikrin në mëngjes dhe në mbrëmje.
 • Falni të gjitha namazet e tjera në mënyrën e lartpërmendur, me ezan dhe me xhemat.
 • Lexoni së bashku literaturë të dobishme të paktën një herë në ditë pas namazit.
 • Shfrytëzoni kohën për të mësuar një person sa më shumë që të jetë e mundur për fenë, p.sh. duke dëgjuar leksione çdo ditë (në xhami ose internet).
 • Falni sa më shumë namaze nafile, veçanërisht namazin e teravive.
 • Falni edhe namaze nafile të përgjithshme, të cilat kryhen në çdo kohë.
 • Dërgoni çdo ditë ligjerata të dobishme fetare për miqtë tuaj dhe shokët jofetarë.
 • Shtone bamirësinë ndaj njerëzve të tjerë, veçanërisht ndaj të afërmve, dhe përpiquni të jeni të dobishëm për të tjerët…

E lusim Allahun e Madhëruar të na ndihmojë në këto ditë të bekuara të Ramazanit!

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit