10 C
Pristina
Friday, March 1, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Fakte

VASKO DE GAMA – Në gjeografi e njohim si një hero – Por cila është e vërteta tjetër?

VASKO DE GAMANë Gjeografi e njohim si një hero i cili ishte një lundërtar që hapi rrugën për në Indi. Por a e keni ditur...

Hoxha i vrarë nga OZN-ja serbe

Hoxha i vrarë nga OZN-ja serbe Mulla Iljaz Spahija – Broja Iljaz Spahija u lind në vitin 1892, në katundin Kosterc të Drenicës është hero kombtar. Mulla...

Gjykatësi pyet Salih Efendiun nga Hani, i cili u ekzekutua në vitin 1925

Gjykatësi pyet Salih Efendiun nga Hani, i cili u ekzekutua në vitin 1925: Gjykatësi: Ku keni studiuar?Salih Efendiu: Në HaniGjykatësi: Çfarë keni studiuar?Salih Efendiu: Kam...

Shejh Abdulaziz bin Bazi ndërmjetëson për lirimin e Nexhmedin Erbakan

Shejh Abdulaziz bin Baz (ish myfti i Saudisë) ndërmjetëson për lirimin e Nexhmedin Erbakan (Allahu i mëshiroftë). Shejh Abdullah bin Ku'ud një ndër anëtarët e...

Hoxha që e nderpreu ligjëratën dhe ju doli në pritë çetave barbare serbe

Mulla Mustafë Fazliu Vidishiqi (1880-1968), një hoxhë si ky, trim, dijetar dhe atdhetar!Ditë Bajrami, viti 1945, ditë e ftohët dimri plot acar. Në xhaminë...

Hoxhallarët e dënuar, likuiduar dhe maltretuar gjatë viteve 1945-1990 nga UDB-ja Jugosllave

Për ilustrim, me poshtë po e prezantojmë një listë jo të plotë të hoxhallarëve të burgosur nga organet e atëhershme të sigurisë nga viti...

Përse nuk thuhen gjërat ashtu siç ishin?

Kështu shkruhet e thuhet në enciklopedi; Letra është prodhuar për herë të parë në Fabriano, Itali, që në vitin 1279 për shkak të afërsisë së...

Ndoshta njeriu (shkencëtari) më i rëndësishëm nga të gjithë, është ai i i cili na mësoi neve si të numërojmë!

EL-KHAWUARIZMI Përgjatë Epokës së Mesjetës, Evropa ka përdorur numra romakë. Ashtu si grekët para tyre, romakët e bazuan sistemin e tyre numerik në shkronja. Grupi...

E çuditshme është qështja e disa shqiptarëve – Mëndesia selektive tek thëniet e Pashko Vasës

Jemi pak sa te quditshëm ne shqiptarët;kur citojmë rilindasin Pashko Vasa duke thënë;„Feja e shqiptarit është shqiptaria“ te gjithë ngërdhezemi dhe e bëjmë, ndërsa...

KONTRIBUTI I ULEMASË NË PENGIMIN E SHPËRNGULJES SË SHQIPTARËVE NË TURQI

“Hafiz Xhemail Abdullahu ishte shembull eklatant për kontribtin në pengimin e shpërnguljes” Ishte dënuar me burg nga regjimi në moshën 102 vjeçare. Pas Luftës së...

Të fundit