-4.2 C
Pristina
Monday, February 6, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Kulturë

DR. ALI ILAZI, STUDIUES I KUR’ANIT FISNIK NË KËNDVËSHTRIMIN SHKENCOR

Prim.dr.sc.med. Ali F. Iljazi, lindi në Gjakovë në vitin 1949. Rrjedh nga një familje me ndjenja të thella fetare e kombëtare. Nga kjo familje...

Myslimani dhe kultura e të lexuarit

Leximi është mjeti më i fortë që ndihmon formimin e personalitetit të myslimanit. Leximi është një kulturë që duhet të jetë prezent te myslimani....

‘Muslimanët po vijnë’, një kritikë e guximshme e Islamofobisë dhe politikës së frikës ndaj “Tjetrit” imagjinar

Në librin “Muslimanët po vijnë”, Arun Kundnani ofron një analizë të detajuar të islamofobisë në Mbretërinë e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara, duke shqyrtuar...

Si të ndalojmë të sillemi si “fans i VIP-ave” me hoxhallarët dhe të ndërtojmë marrëdhënie reale me ta

Ky shkrim është një artikull nga një nismë e quajtur Fikhu i Medias Sociale. Muslimanët e rëndomtë shpesh shohin video frymëzuese me tematik islame në...

Shqipëria në shtatë ëndrrat e Hafiz Ali Korçës

"Shtatë ëndrrat e Shqipërisë" e patriotit Hafiz Ali Korça. Aty Korça paralajmëron politikanët e viteve '20-'30 për pasojat që do t'i vinin vendit nga...

Xhubleta shqiptare bëhet pjesë e listës së Trashëgimisë Kulturore Jomateriale të UNESCO-s

Margariti tha se me përfshirjen në këtë listë xhubleta do të ketë të gjithë mbështetjen, “jo vetëm të institucioneve tona, por tashmë edhe të...

Përgjegjësia sociale tek organizatat muslimane jofitimprurëse

Organizatat jofitimprurëse janë jetike për strukturën komunale të komunitetit musliman amerikan. Shumica e organizatave jofitimprurëse muslimane janë xhami. Të tjerët kanë role të tjera...

Vendosja e kufijve midis punës dhe shtëpisë

  Falë teknologjisë, ne jemi më të arritshëm se kurrë. Nëse shefi /ja juaj dëshiron të kontaktojë me ju në çdo kohë të caktuar, zakonisht...

S’mjafton lufta, një bombë shëndetësore në Siri

Jetët që po merr një epidemi kolere aty ku deri dje ndodhnin masakra Një shpërthim i kolerës në disa provinca të Sirisë ka marrë jetën...

Flirti publik mes dy gjinive nëpërmjet likeve dhe zemrave & Luftat e reja – Bekir Halimi

Flirti publik mes dy gjinive nëpërmjet likeve dhe zemrave është fillimi i humbjes së turpit, i cili mund të sjell pasoja shumë të rrezikshme...

Të fundit