5.3 C
Pristina
Saturday, December 3, 2022
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Sociale

Rektori i ri jomusliman i një universiteti të diskutueshëm islam

A e di Profesor Gjergj Sinani se ç’është “Bedër”-i? Pak pasi referoi për një libër kushtuar Gulenit, me autorësi amerikane, Gjergj Sinani, një profesor i...

Devijimi i të rinjve

Rinia konsiderohet thesari i çmueshëm i ummetit dhe rezerva e vlefshme, shndërrohet në dhunti dhe mirësi kur shfrytëzohet për të mirë, nderë dhe ndërtim....

Kujdes, mos u privo!

Kujdes, mos u privo! Diçka e mirë është të jesh aktiv në rrjetet sociale, por… kujdes, mos të jetë ky aktivitet derë për t’u privuar! Privim...

Gruaja sikur portieri – Zbatoni këto rregulla në lidhje me temën e gruas

Në botën e futbollit, që tani më është bërë një gjuhë e përbashkët e shumicës së popujve të botës, kemi portierin dhe ekipin e...

*Rrobat e vajzave* – Thirrje nga thellësia e shpirtit

👗 Nga gjërat e shëmtuara që është përhapur në shtëpi, festa dhe vende publike si tregje dhe vende argëtimi..👗 Tejkalimi i normave në rrobat...

Mitrovicë, shumë shpejtë do të nënshkruhen kontratat me 40 përfituesit e shtëpive të ndërtuara nga “Qatar Charity”

Sot, në sallën e Kuvendit Komunal të Mitrovicë është mbajtur takim me përfituesit e shtëpive në fshatin Frashër të ndërtuara nga organizata nga Katari...

Shkaqet shëruese të nervozës

Prej shkaqeve vepruese: 1. Të thuash: “Eudhubil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim”.2. Të ulesh nëse je në këmbë.3. E nëse je ulur shtrihu në krahë.4. Heshtja.5. Abdesi.6. Namazi. Prej shkaqeve...

Familja Pacolli dhuroi dy hektarë tokë vakëf për Bashkësinë Islame të Kosovës

Sonte në mbrëmje, pikërisht në dhjetë netët e fundit të muajit Ramazan, Bashkësia Islame e Kosovës ka pranuar një donacion vakëf prej dy hektarësh...

Litari imagjinar – Porosi aq e bukur mbi edukimin e brezave të rinjë

Shkoi një fshatar tek komshiu i tij për t’i kërkuar një copë litar për të lidhur gomarin para derës së shtëpisë. Komshiu iu...

A e vonon agjërimi procesin e prodhimit industrial?

Në shkencat e zhvillimit ekonomik, muslimanët akuzohen nga ekonomistët industrial se agjërimi i tyre vonon prodhimin dhe pengon rritjen dhe zhvillimin ekonomik. Kjo nuk është...

Të fundit