-1.7 C
Pristina
Wednesday, March 29, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Fjalor

S’KA LOJË ME ARMË – Dr. Sedat Islami

Duke marrë shkas rastin e mbrëmshëm ku një polic ka mbetur i vrarë si pasojë e moskujdesit me armë, respektivisht lojës me armë,...

Çfarë Është “Cloud Technology”

Cloud computing është ofrimi i shërbimeve të ndryshme të internetit. Mjete të tilla përfshijnë ruajtjen e të dhënave, serverët, bazat e të dhënave, aplikacionet...

Rafale-t franceze në Greqi: a u trembet Turqia?

Edhe pse brenda një aleance ushtarake, rivaliteti vazhdon “La Bass!” – “Atje” – theu heshtjen gazetarja franceze, duke treguar formimin e pikave në qiell. Avionët...

A Priori

a priori Në EPISTEMOLOGJI shënon dijen ose konceptet që mund të fitohen pavarësisht nga çfarëdo përvoje. Ajo i kundërvihet dijes a posteriori, në të...

Rripi i Gazës: sa fëmijë janë shuar në më pak se dy javë

Izraeli vazhdoi bombardimin e Gazës nga ajri të martën dhe nuk ka indikacione për një armëpushim pavarësisht thirrjeve ndërkombëtare për t’i dhënë fund konfliktit...

Cili është kuptimi i termit “non-paper” në fushën e diplomacisë, kur dhe pse përdoret?

“Non-paper” i publikuar autenticiteti i të cilit nuk dihet, dhe ku flitet për marrëveshjen Kosovë-Serbi, nxiti reagime të shumta. Por, çka nënkupton termi “non-paper” në...

Maqedonasit kritikojnë thirrjet e politikanëve nga Kosova për regjistrim të diasporës shqiptare

Thirrjet e politikanëve nga Kosova, drejtuar diasporës shqiptare, për t’u regjistruar në procesin e regjistrimit të popullsisë – që ka nisur në Maqedoninë e...

Inkuizicioni

Inkuizicioni u përdor nga mbretërit e Spanjës për zhdukjen e fesë islame në Andaluzi, pas rënies së sundimit islam në atë vend. Gjyqi i inkuizicionit...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Qëndrim

QËNDRIM m. 1. Veprimi dhe gjendja sipas kuptimeve të foljes QËNDROJ. Qëndrimi në vend. Qëndrimi në shtëpi (brenda, jashtë). Qëndrimi në qytet (në fshat, në...

Të fundit