18.7 C
Pristina
Friday, May 27, 2022
- Advertisement -spot_img

AUTHOR NAME

KI

19697 POSTIME
0 KOMENTET

Nga hoxhë Bekir Halimi – A është feja opium për besimtarët apo instrument i politikanëve për të opiumizuar popullin?

Bekir Halimi A është feja opium? Kur ishim të ri dhe e lexonim këtë parrull të Marksit irritoheshim dhe demantonim kategorikisht, madje edhe lexonim dhe sillnim...

Hoxhallarët dhe reagimet e tyre karshi fenomeneve të rrezikshme shoqërore

Zakonisht kur kemi polemika dhe debate shoqërore që preket shenjtëria e fesë apo vlerave  që bien ndesh me natyrshmërinë njerëzore, kemi ngritje të zërit...

Fshehtësia në fitoret e muslimanëve të parë

Pas betejës së Jermukut, mbreti i Perandorisë Romake, Hirakliu iu drejtua komandantëve të tij me këto fjalë: “Të mjerët ju, më njoftoni si është...

Shqipron Kuliqi, shembull i suksesit – shikimi i dobësuar nuk e ndaloi të triumfojë në arenën ndërkombëtare me sportin ‘Goalball’

Shqipron Kuliqi, i riu nga Skenderaj, është një shembull i suksesit por edhe i asaj se si duhet të thyhen barrierat dhe paragjykimet për...

Qytetërimi islam, një superqytetërim

Pak njerëz e dinë se themelet e mjekësisë moderne, të aplikacioneve programore, të matematikës, fizikës dhe astronomisë janë rezultat i punës së shkencëtarëve dhe...

Shkenca vërteton se të mësuarit e Kuranit përmendësh ndikon në suksesin e arsimimit

Studimet e mëparshme kanë vërtetuar ndikimin e mësimeve të Kur’anit në qetësimin dhe eliminimin e emocioneve negative, ndërsa një studim zbuloi se të mësuarit...

“Muhamedi i vogël”- tregim i vërtetë nga historia e inkuizicionit në Andaluzi

Me 2 janar 1492 ka rënë Granada, qyteti i fundit i kalifatit islam në Andaluzi. … Pastaj vazhduan torturat e tmershme të inkuzicionit për eleminimin...

Ah, sikur ta dinte populli im se ç’është Xheneti ?!

Xheneti është shkallë – shkallë, dhe secili e fiton atë gradë për të cilën punon dhe lodhet. Kur flasim për ahiretin nënkuptojmë edhe Xhenetin, i...

Urime festat…Bekir Halimi: Më fal për cilat festa e ke fjalën?

Tani kur jemi në fund të vitit kalanderik, shumë situata përsëriten. Urimet për fund të vitit dhe për një vit të ri më të...

Hafiz Ibrahim Dalliu, arrestimi, akuzat e rreme dhe dënimi

Hafiz Ibrahim Dalliu në hetuesi, viti 1947 Nga Kastriot Dervishi Në vitin 2008 krejt rastësisht kam gjetur foton e hetuesisë së Hafiz Ibrahim Dalliut, e cila...

Latest news