10.3 C
Pristina
Wednesday, April 24, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Fjalor

Qëndrim

QËNDRIM m. 1. Veprimi dhe gjendja sipas kuptimeve të foljes QËNDROJ. Qëndrimi në vend. Qëndrimi në shtëpi (brenda, jashtë). Qëndrimi në qytet (në fshat, në...

Kush është cinik?

CINIK I m. hist., filoz. Pasues i cinizmit, ithtar i cinizmit në Greqinë e vjetër. Njeri që përbuz e tall normat e moralit të shoqërisë, njeri...

Halloween – Festa e Kudhanave

Shkruan: Hajrudin S. Muja Albanologët, fjalën kudhana e lidhin me fjalën latine “Calende” (dita e parë e çdo muaji sipas kalendarit romak), për të dalë...

Çka dmth Devocioni?

DEVOCION m. Ndjenjë e pastër dhe e zjarrtë nderimi, dashurie e besnikërie që ushqejmë ndaj dikujt a diçkaje, gatishmëri për të bërë gjithçka për të. Devocion i thellë...

Çfarë do të thotë nomenklaturë?

NOMENKLATURË f. Tërësia e emërtimeve (kryesisht të sendeve konkrete) të një fushe të shkencës, të teknikës a të prodhimit. Nomenklatura gjeografike. Nomenklaturë anatomike emërtimi i pjesëve të trupit...

Francë, parandalohet sulm ndaj muslimanëve

Autoritetet në Francë kanë arrestuar dhjetë ekstremistë të djathtë të cilit ishin në përgatitje të një sulmi terrorist ndaj muslimanëve, njoftoi ministri i Brendshëm...

Çka do të thotë fjala “Dejuth”?

Allahu i Madhëruar ka thënë: “… po kështu, edhe atë femër që bën zina (imoralitet), nuk e merr për grua asnjë tjetër, përveç atij...

Log

LOG m. Lëndinë e vogël (zakonisht në mal a në mes të pyllit); shesh i vogël, vend i rrafshët. Logu i fshatit (i kuvendit). U mblodhën në...

Punëtor

PUNËTOR m. Ai që punon drejtpërdrejt në prodhim, duke përdorur fuqinë e krahut dhe mjetet e punës (kryesisht në industri, në ndërtim, në transport, në shpërndarje dhe në shërbimet...

Fjala formalist…

FORMALIST mb. Që është karakteristikë për një njeri, i cili shikon vetëm formën dhe lë mënjanë përmbajtjen, që i jep rëndësi vetëm anës së jashtme; formal. Qëndrim formalist. filoz. Që...

Të fundit