10.3 C
Pristina
Wednesday, April 24, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Fjalor

Dispnea

Dispnea (Latinisht: dyspnoea; Greqisht: dyspnoia prej dyspnoos) ndjesi e pamundësisë për t'u mbushur me ajër, e një urie për oksigjen, shkaku i së cilës...

Cash flow

Cash flow (shq.kesh flou) ose rrjedha e parave - Nënkupton kapacitetin e lëvizshmërisë së lirë të parasë në kompani.

Carizëm

Carizëm m. -Formë e qeverisjes në disa vende sllave, ku cari kishte pushtetin më të lartë e të pakufizuar; regjimi i carit, monarkia absolute...

Bankënotë

Bankënotë f.sh.fin. - Letër me vlerë, me prerje të caktuar, që e vë në qarkullim si para një bankë. Zhvleftësimi i bankënotave. Nxori bankënota.

AIDA

AIDA: (ekonomi) term, shkurtesë për çështje Marketingu me domethënje: Attention, Interes, Desire dhe Action (Vëmendje, Intersim, Dëshirë dhe Veprim). Marketing skema AIDA është zhvilluar nga...

Të fundit