14.7 C
Pristina
Monday, September 20, 2021
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Arkiva historike

Ndalesë në një dorëshkrim

Në një ditë të bukur Ramazani, 2018/1439 h., prof. dr. Asim El-Karjuti, në profilin e tij në Tweet-ër, publikoi një dorëshkrim të hoxhës së...

Nasuf beg Dizdari II (1857-1940)

Nasuf beg Dizdari II (1857-1940) U lind në Shkodër në një familje të njohur qytetare në vitin 1857. Nasufi, mësimet e para i ndoqi...

Literaturë mbi jetën, punën dhe veprimtarinë e hoxhallarëve shqiptarë

Literaturë mbi jetën, punën dhe veprimtarinë e hoxhallarëve shqiptarë Ahmedi, Ismail. Hafiz Ali Korça- Jeta dhe vepra, Logos-A, Shkup 2006. Bala, Smajl. Institucionet Islame...

Ibrahim Biçakçiu: Kryeministri që komunistët e kthyen në pastrues të banjave të Elbasanit

“Kishte përfunduar studimet në dy fakultete në Vjenë, për Akademinë Tregtare të Vjenës në Agronomi, si dhe fakultetin e Shkencave Politike. Zotëronte katër gjuhë...

“Medresetë e Shkodrës” (nga fillimet deri në vitin 1947)

Nga Prof. dr. Njazi Kazazi, Departamenti i Gjuhësisë, Universiteti i Shkodrës “Luigj Gurakuqi”   Abstrakt Ky studim u ndërmor me dëshirën për të ndriçuar sadopak punën e mësuesve dhe...

Terrorizmi i komunizmit dhe burrëria e një myslimani në Shqipëri

Kemi dëgjuar mbi krimet më makabre që ka mundur të bëjë qenia njerëzore. Edhe Shqipëria me regjimin e saj komunist nuk mbetet mbrapa me...

Kjo është alfabetarja e gjuhës shqipe, dhuruar sulltan Abdyl Hamitit II më 1879

Nga Jeni Myftari Londër, 16 nëntor 2019 Për librin “AΛFABETARE E GLÚHESE ΣQIP” (Abetare e Gjuhës Shqipe) mësova rastësisht nga një artikull i botuar më 12...

KOMUNISTËT/ Viti ’91: 22 objekte kulti që regjimi s’donte t’jua jepte komuniteteve fetare

Me ndalimin e fesë në Shqipëri në vitin 1967, regjimi komunist i mbylli të gjitha objektet fetare dhe shtetëzoi çdo pasuri të tyre. Disa...

Historia e pafolur e bashkëjetesës në Bosnje: studiuesi hebre i Islamit që la amanet varrin në tri gjuhë

Duhet të jesh goxha në formë që të ngjitesh deri te varrezat e kryeqytetit në Sarajevë, dhe të jesh edhe më vigjilent deri sa...

Latife Hanëmi, gruaja e Ataturkut: lexonte Kuran e luante piano, si ia “tregoi vendin” burrit pijanec

Të gjithë kemi histori të ndryshme. Nuk ka rëndësi pse disa duken më mbresëlënës se të tjerat, të gjitha kanë vlerë të madhe. Po ashtu,...

Të fundit