14.5 C
Pristina
Saturday, April 13, 2024

Shikoni si u rrit dhe u edukua Salahudin Ejubi(Çlirimtari i Kudsit)!

Më të lexuarat

Shikoni si u rrit dhe u edukua Salahudin Ejubi(Çlirimtari i Kudsit)!

Çfarë bëri babai i Salahudinit kur u kthye dhe pa djalin e tij të vogël Salahudinin duke luajtur në rrugë me fëmijët tjerë!?

Ai e mori nga mesi i fëmijëve dhe e ngriti lartë me duart e tij. Babai i tij ishte një burrë i gjatë dhe i tha:

“Nuk e kam martuar nënën tënde që ti të lindësh për të luajtur në rrugë… Por e kam martuar nënën tënde dhe të ka lindur për të çliruar Mesxhdul Aksanë.”

Pastaj e la atë dhe ra në tokë, pastaj i tha: “A të lëndoi rënia?” Salahudini tha: “Po, kjo më lëndoi mua,” dhe efektet e lëndimit u panë tek ai, kështu që babai i tij i tha: “Pse nuk po qan dhe bërtit nga dhimbja?”
Salahudini tha: “Çliruesit të Mesxhidul Aksasë nuk i ka hije të qanë e bërtet nga dhimbja!”

Mësoni fëmijët të kenë vullnet, vendosmëri, përpikshmëri, kështu që ata të kenë një rrugë që do ta ndjekin për jetën e tyre që nga fëmijëria

(Përkthim)
Arsim Gashi

(Fotoja e parë është marr nga arkivat dhe kjo është pamja e tij e vërtetë thuhet. Të njejtën fotografi, krishterët e kanë mbajtur nëpër kishat e tyre si falenderim e mirënjohje ndaj Salahudinit, ngase i patë falur kur e patë çliruar Kudsin, përkundër vrasjeve dhe masakrave që i patën bërë kryqtarët ndaj muslimanëve.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit