11.7 C
Pristina
Wednesday, April 24, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Sociale

Zemër dashurie

Nga: ardhmeriaonline Zemër dashurie I ftuar: Dr. Beshir Salih Er-Reshidij Kryetar i këshillët të inspektorëve të zyrës së zhvillimit, pranë Divanit të Emirit në Kuvajt.  Prof. Xhasim El-Mutava:...

Zoti të mëshiroftë

Nga: ardhmeriaonline Zoti të mëshiroftë I ftuar: Prof. Dr. Ahmed El-Haxhij El-Kurdij Profesor në fakultetin e Sheriatit, universiteti i Damaskut.  Ekspert në enciklopedinë e fikhut në shtetin...

Psikologjia e tiranisë (2)

Nga: Muhamed Mehdij Psikologjia e tiranisë (2) Tipat e personalitetit që priren për despotizëm A ekzistojnë tipe të caktuara personaliteti që kanë prirje për sjellje despotike?  Po....

Psikologjia e tiranisë (3)

Nga: Muhamed Mehdij Psikologjia e tiranisë (3) Palët e tiranisë. Ekzistojnë tre palë dhe shtylla të cilët ndërveprojnë dhe janë në aleancë me njëri-tjetrin duke krijuar...

Psikologjia e tiranise 4

Nga: ardhmeriaonline Psikologjia e tiranise 4   Miti i tiranit të drejtë: Në shoqëritë islame, është përhapur rëndom koncepti i tiranit të drejtë dhe kjo për shkak të...

Mrekullia sociale në nivel umeti

Nga: Xhasim El-mutava Mrekullia sociale në nivel umeti Ne të gjithë e dimë që islami i ka kushtuar vëmendje individit dhe ka ofruar zgjidhje të shumta...

Ibrahimi a.s dhe poligamia

Nga: Xhasim Mutava Ibrahimi a.s dhe poligamia Hyrje   Nuk gjen burrë apo grua në këtë botë që t'a lëvdojë dhe të mburret për poligaminë. Ajo është...

Ibrahimi a.s dhe familja besimtare

Nga: Xhasim Mutava Ibrahimi a.s dhe familja besimtare Hyrje   Një familje fetare dhe e formuar në baza të shëndosha – sipas Islamit – është bërthama e...

Ibrahimi a.s shok i djalit të tij

Nga: Xhasim Mutava Ibrahimi a.s shok i djalit të tij Në fillimet e jetës së tij, njeriu komandohet dhe udhëhiqet nga egoja. Për këtë, ai i...

SHKOLLA FILLOI EDUKIMI JO!

SHKOLLA FILLOI EDUKIMI JO! Edukimi si koncept historikisht njihet si një element shumë i rëndësishmën në shoqëri. Edukimi ështe term që haset nëpër librat...

Të fundit