10 C
Pristina
Friday, March 1, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Sociale

Zemra boshe e nënës së Musait a.s

Nga: Xhasim Mutava Zemra boshe e nënës së Musait a.s Hyrje   Vdekja e fëmijëve është caktim i Zotit të madhëruar. Duke qenë se vdekja është një realitet...

Musai a.s dhe martesa e vajzave

Nga: Xhasim Mutava Musai a.s dhe martesa e vajzave Hyrje   Martesa është objektiv dhe synim i çdo të riu dhe të reje. Ajo konsiderohet si bërthama fillestare...

Prindërit e mirë në historinë e Musait a.s

Nga: Xhasim Mutava Prindërit e mirë në historinë e Musait a.s Hyrje   Fëmijë të mirë, rrjedhin nga prindër të mirë. Madje thuhet që Zoti i madhëruar e...

Musai a.s dhe altruizmi mes vëllezërve

Nga: Xhasim Mutava Musai a.s dhe altruizmi mes vëllezërve Hyrje   Njeriu udhëhiqet nga lidhjet e adhurimit me Zotin e tij, lidhje nënshtrimi me gjithësinë, lidhje besueshmërie...

Psikologjia e torturës

Nga: Dr. Muhamed El-mehdij Psikologjia e torturës Tortura është akt që nuk njihet tek qeniet e tjera, madje as tek kafshët grabitqare dhe të egra. Nëse...

Një kurë për veset

Një kurë për veset Është më se e vërtetë se kurimi i veseve është nga çështjet më të vështira me të cilat përballet njeriu. Për...

Fëmija im është i dalluar por rebel.

Fëmija im është i dalluar por rebel. Pyetje: Djali im është në klasën e katërt fillore. Ai ka një nivel të dalluar në mësime, por...

Idetë e mbuluara (1/6)

Nga: Dr. Xhasim Sulltan Idetë e mbuluara (1/6) Tregohet se një i ri kishte ndërmend të shkojë në Itali për një vizitë. Disa ditë para se...

Frika nga e shenjta – Idete e mbuluara (2/6)

Nga: Dr. Xhasim Sulltan Frika nga e shenjta - Idete e mbuluara (2/6) Ishte një bisedë e thjeshtë mes të njohurish. Jo, nuk ishte ligjëratë, as...

Shkencat jodinjitoze – Idete e mbuluara 3/6

Nga: Dr. Xhasim Sulltan Shkencat jodinjitoze - Idete e mbuluara 3/6 Nëse hedhim një vështrim të shpejtë në hapësirën tonë informative dhe arsimore, gjejmë shkolla të...

Të fundit