10.1 C
Pristina
Thursday, September 28, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

ESE

GRINDAVECËT E INTERNETIT – NGA SHEJH IBRAHIM SEKRAN

Po e them troç, asgjë nuk më brengos më shumë se sa kur shoh një të ri që dikur kishte përvjelë mëngët për...

A je gati të dëgjosh të vërtetën edhe nëse të dhemb?

E vërteta është se ne flasim dhe kundërshtarët tanë veprojnë, ne flemë dhe ata zgjohen, ne diskutojmë statusin juridik të tespive dhe e reduktojmë...

Raport mbi çështjen shqiptare – RUDIAN ZEKTHI

RUDIAN ZEKTHI Raport mbi çështjen shqiptare Ajo që po ndodh sot në katër komunat me popullatë serbe nën juridiksionin e shtetit të Kosovës, është kollaj e...

Prijësi i ditur, shpëtim për xhematin…

nga hoxhë Justinian Topulli Nga Prijësi i Besimtarëve Omer ibn Hatab (radijAllahu anhu) përcillet se ka thënë: “Përnjëmend nuk ka Islam pa xhemat, dhe nuk ka...

Miqtë e mij besimtar, “fuqia e medies nuk shteron pse ne mund të bëhemi nervozë” – Milazim Krasniqi

Duke mos e kuptuar fuqinë e medies, muslimanët ndihen të frustruar

EDUKIMI MEDIAL ME NDIHMËN E EPISMEMOLOGJISË ME BAZË ISLAME – Milazim KRASNIQI

Si mund të aktivizohen e të përdoren Fitra, Vahji, Ixhtihadi, Ixhmai, Kiasi dhe Talfiku, në procesin e edukimit medial Agresiviteti i medieve, të cilat tashmë...

Shlyerja e borxhit të borxhlinjëve një derë e veçantë e Zekatit – Justinian Topulli

Shlyerja e borxhit Një nga tetë kategoritë të cilët Allahu ka përmendur në Kuran, nga ata që meritojnë zekatin janë dhe borxhilinjtë. Dhe me borxhlinj këtu...

Agjërimi – Rudian Zekthi

RUDIAN ZEKTHI - Ramazani 2022 I. Që nga 2 prilli, një numër i konsiderueshëm pjesëtarësh të shoqërisë shqiptare (me siguri dhjetëra mijëra) kanë nisur një...

Për një Ramazan përtej emocioneve – Justinian Topulli

Është e vërtetë se gjatë Ramazanit besimtarët ndjehen më të ngazëllyer shpirtërisht dhe më të përmbushur emocionalisht. Dhe kjo, jo vetëm përmes agjërimit, që...

Konsulta (ose mosvrazhdësia) – Rudian Zekthi

  Konsulta (ose mosvrazhdësia) – Rudian Zekthi 1. “Ti ishe i butë ndaj tyre, ngase Allahu të dhuroi mëshirë, e sikur të ishe i vrazhdë e zemërfortë,...

Të fundit