14.1 C
Pristina
Tuesday, May 28, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Hadithi islam

MUAJI SHABAN – 32 RREGULLA DHE DOBI

1. Muaji Shaban është muaji i tetë me radhë nga muajt hixhri dhe është në mes të muajit Rexheb dhe Ramazan.Është quajtur me këtë...

E vërteta rreth Israsë dhe Miraxhit

Nuk ka dyshim se Israja dhe Miraxhi është nga shenjat madhështore të Allahut që tregojnë vërtetësinë e të Dërguarit të Tij Muhamedit...

Ankesa e Habab ibnul Eretit ndaj Profetit: A nuk do të kërkosh ndihmë për ne?

Transmetohet nga Ebu Abdulla Habab ibnul Eret, i cili ka thënë: “Iu ankuam të Dërguarit të Allahut (për persekutimet nga idhujtarët), ndërkohë që ai...

Puna në Islam

PUNA NË ISLAM Që me paraqitjen e Islamit, myslimanët e njohën vlerën e punës dhe për këtë ai e ka obliguar shoqërinë dhe përgjegjësit...

SPROVAT E KOHËS TONË DHE ILAÇI I TYRE – Justinian Topulli

Nga Abdullah ibn Amr ibn As përcillet se Profeti ynë, alejhi salatu ue selam, ka thënë:“Të gjithë Profetët që ishin para meje, e kishin...

EDHE GJEMBI ËSHTË FALJE PËR BESIMTARIN – Hoxhë Florian Leli

EDHE GJEMBI ËSHTË FALJE PËR BESIMTARINEbu Hurejra r.a. transmeton se profeti (sallallahu alejhi ue sellem) ka thënë: “Nuk e godet muslimanin asnjë rraskapitje e...

Sa e ndihmon të shkëlqyerin dhe të shndritshmin (Profetin sal-lAllahu alejhi ve sel-lem)?

Sa e ndihmon të shkëlqyerin dhe të shndritshmin (Profetin sal-lAllahu alejhi ve sel-lem)?Allahu i madhëruar e cilësoi hënën më shkëlqim duke thënë: “Hënën që...

Dënimi në ditën e gjykimit për ata të cilët në kohën kur duhet falur namazet farze flenë – Hoxhë Fitim Gërguri

Dënimi në ditën e gjykimit për ata të cilët në kohën kur duhet falur namazet farze flenë.Nga Semre ibn Xhundub Zoti qoftë i kënaqur...

Kurti: Nuk jam ftuar në takimin e Ambasadës amerikane për Asociacionin, plani evropian nuk është krejt ajo çfarë dëshirojmë ne

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, tha se nuk është ftuar në një takim që do ta organizojë Ambasada amerikane në Prishtinë më 31 janar,...

KUJTO BABAIN TËND ME SALAVATE – E SI BËHET KJO?!

KUJTO BABËN ME SALAVATEEbu Bekr Es Siddik, Allahu qoftë i kënaqur me të thotë se Pejgamberi alejhis selam, ka thënë:"Shtoni salavatet për mua, sepse...

Të fundit