4.6 C
Pristina
Monday, March 27, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Hadithi islam

Kurti: Nuk jam ftuar në takimin e Ambasadës amerikane për Asociacionin, plani evropian nuk është krejt ajo çfarë dëshirojmë ne

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, tha se nuk është ftuar në një takim që do ta organizojë Ambasada amerikane në Prishtinë më 31 janar,...

KUJTO BABAIN TËND ME SALAVATE – E SI BËHET KJO?!

KUJTO BABËN ME SALAVATEEbu Bekr Es Siddik, Allahu qoftë i kënaqur me të thotë se Pejgamberi alejhis selam, ka thënë:"Shtoni salavatet për mua, sepse...

Prijësitë e padëshiruar – Justinian Topulli

Përcillet nga i Dërguari i Allahut (alejhi salatu ue selam) i cili ka thënë se, tre personave nuk u ngrihet namazi, dhe njëri prej...

Hadithi që tregon shpërblimet e shumta të Teuhidit dhe se ai shlyn mëkatet, sado të shumta që të jenë

Enes ibn Malik-Allahu qoftë i kënaqur prej tij- e ka dëgjuar të dërguarin e Allahut -alejhi salatu ue selam të thotë:"Allahu i Lartësuar thotë:...

Gati e pabesueshme se si imam Buhariu, Muslimi, Ahmedi etj, memorizonin një numër kaq të madh transmetuesish – Hoxhë Florian Leli

Duket gati e pabesueshme se si imam Buhariu, Muslimi, Ahmedi etj, memorizonin një numër kaq të madh transmetuesish. Si ka mundësi të njohin dhe...

Rigjallërimi i Umetit

Rigjallërimi i Umetit musliman sot kërkon një të kuptuar gjithëpërfshirës të Islamit dhe përmbajtje ndaj udhëzimeve të tij. Reformimi më i rëndësishëm sot është...

Katër sjellje të shëmtuara – Nga hoxhë Florian Leli

Abdullah ibën Amri tregon se i dërguari i Allahut s.a.v.s. u tha: “Kur të shtini në dorë persët dhe romakët, ç’njerëz do të...

ISLAMI DO TË ARRIJË ATY KU ARRIN DITA DHE NATA – Hoxhë Florian Leli

Transmeton imam Ahmedi nga Temim Dariu se i dërguari i Allahut, sallallahu alejhi ue sellem, ka thënë: “Ju betohem që kjo punë (islami) do...

Veprat vlerësohen për nga fundi – Hoxhë Bekir Halimi

Sehël ibën Sadi, radijallahu anhu, na rrëfen se Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, ka thënë: Njeriu vepron vepra të banorëve të xhenetit, sipas asaj...

SA KA NDIKUAR PEDAGOGJIA E PEJGAMBERIT (Alejhi selatu ue selam), NË EDUKIMIN NJERËZORË GJATË HISTORISË?

Kjo pedagogji profetike e Muhamedit a.s. e shpallur nga Allahu xh.sh, me të cilën është pajisur personaliteti i Muhamedit a.s., dhe e cila është...

Të fundit