21.9 C
Pristina
E shtunë, 19 Qershor, 2021
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Islam

Nëse nuk turpërohesh, bëj çfarë të duash

TURPI ËSHTË DEGË nëpërmjet së cilës manifestohet imani. Mu për këtë ka ardhur porosia e fuqishme profetike për ta kultivuar këtë virtyt që sjell...

A lejohet shkëmbimi i dhuratave me të dashurin/ën?

Pyetja: Selam alejkum! A kemi bërë mëkat që i kemi dhuruar njëri-tjetrit ora dore me personin që dua? *** Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij...

Çfarë duhet të themi gjatë teshtitjes!

Forma e parë: -Ai që teshtinë të thotë: Elhamdulilah (Falënderimi i takon Allahut) –Ai që e dëgjonë atë t’i thotë: JerhamukAllah (Allahu të mëshiroftë). –Kurse ai që teshtinë...

Çfarë thuhet mes dy hutbeve?

Pyetje:A ka ndonjë lutje të posaçme që transmetohet apo dhikër të posaçëm që duhet ta thotë namazliu ndërmjet dy hutbeve ditën e xhuma? A...

Cili llogaritet ezani në ditën e xhuma, ezani i parë apo i dyti?

Pyetja:Cili llogaritet ezan në ditën e xhuma, ezani i parë apo i dyti?Dhe a ka namaz në mes ezanit dhe ikametit në ditën e...

Përplasje në Mianmar – ushtria dogji një fshat të tërë, duke rrafshuar 200 shtëpi

Një fshat në qendër të Mianmar është djegur pas përplasjeve midis forcave të sigurisë dhe guerilasve lokalë, duke lënë të paktën dy persona të...

 A lejohet mbajtja e qenit në shtëpi?

Pyetje:A lejohet mbajtja e qenit? Çfarë duhet të bëjmë në rast se duam ta dëbojmë qenin, por ai nuk largohet nga shtëpia?***Përgjigje:Mbajtja e qenit...

Çfarë llogaritet auret i gruas përpara grave?

Pyetje:A bën gruaja të qëndrojë pa shami dhe të zbukurohet përpara grave tjera apo vetëm përpara grave të burrave të cilët i ka mahrem...

A lejohet që bashkëshorti të qëndrojë më shumë se dy vite larg gruas së tij?

Pyetja:A lejohet që bashkëshorti të qëndrojë më shumë se dy vite në një vend tjetër duke punuar dhe fituar pasuri, porse gruja e tij...

Të fundit