6.4 C
Pristina
Friday, April 19, 2024

Çfarë e vrau bretkosën?
Mendoni për këtë!

Më të lexuarat

Vendosni një bretkocë në një enë të mbushur me ujë dhe filloni të ngrohni ujin. Ndërsa temperatura e ujit fillon të rritet, bretkosa rregullon temperaturën e trupit në përputhje me rrethanat. Bretkosa vazhdon të rregullojë temperaturën e trupit me rritjen e temperaturës së ujit. Pikërisht kur uji është gati të arrijë pikën e vlimit, bretkosa nuk mund të përshtatet më. Në këtë moment bretkosa vendos të hidhet jashtë. Bretkosa përpiqet të kërcejë por nuk mund ta bëjë këtë sepse ka humbur të gjithë forcën e saj duke u përshtatur me rritjen e temperaturës së ujit. Shumë shpejt bretkosa vdes.
Çfarë e vrau bretkosën?
Mendoni për këtë!
E di që shumë prej nesh do të thonë uji i vluar. Por e vërteta për atë që e vrau bretkosën ishte paaftësia e saj për të vendosur se kur të hidhej jashtë.
Ne të gjithë duhet të përshtatemi me njerëzit dhe situatat, por duhet të jemi të sigurt kur duhet të përshtatemi dhe kur duhet të ecim përpara. Ka raste kur duhet të përballemi me situatën dhe të ndërmarrim veprimet e duhura.
Nëse i lejojmë njerëzit të na shfrytëzojnë fizikisht, emocionalisht, financiarisht, shpirtërisht ose mendërisht, ata do të vazhdojnë ta bëjnë këtë.
Le të vendosim kur të kërcejmë!
Le të kërcejmë sa kemi ende forcë.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit