6.4 C
Pristina
Friday, April 19, 2024

Fshehtësia në fitoret e muslimanëve të parë

Më të lexuarat

Pas betejës së Jermukut, mbreti i Perandorisë Romake, Hirakliu iu drejtua komandantëve të tij me këto fjalë: “Të mjerët ju, më njoftoni si është puna e këtij populli që luftojnë kundër jush, a nuk janë njerëz sikurse ju?!”

Komandantët: “Po, gjithsesi.”
Hirakliu: “Jeni ju numerikisht më tepër apo ata?”
Komandantët: “Ne jemi shumëfish më tepër se ata në çdo betejë.”
Hirakliu: “Atëherë, si është puna që po pësoni humbje?!”
Një dijetar prej parisë së tyre tha: “Kjo ndodh për arsye se ata falen natën, agjërojnë ditën, i mbajnë premtimet, ndalojnë nga e keqja, mbajnë drejtësi ndërmjet vete dhe për arsye se ne pimë alkool, bëjmë kurvëri, bëjmë gjëra të ndaluara (harame), nuk i mbajmë premtimet, grabisim pasurinë e të tjerëve, bëjmë padrejtësi, ndalojmë veprat që e kënaqin Allahun dhe bëjmë çrregullime në tokë.”
Hirakliu tha: “Të vërtetën e the!!
Atëherë, shikoje gjendjen e tyre sot dhe shikoje tonën, a thua cilit grup i përkasim?!!!

Përktheu: Fitim Hasani.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit