14.5 C
Pristina
Tuesday, April 16, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Tregime

Tregim frymëzues: Gomari i fshatarit

Një ditë, gomari i fshatarit ra në një pus të shterur. I tmerruar, gomari pëlliste pa pushuar. Me të parë ngjarjen, fshatari vrapoi dhe...

KJO NGJARJE…

Flet për historinë e një fëmije të pastër si bora…i cili lindi jetim dhe kjo ndjenjë vetmie e shoqëroi atë dhe fëmijërinë e tij...

I bleu një karrocë për invalid, pastaj djaloshi i tha diçka që e befasoi dhe mahniti

Në një emision televiziv, drejtuesi i emisionit e pyeti mysafirin e tij, përndryshe një milioner: „Cili është momenti më i lumtur në jetën tënde?“ Milioneri...

Ebu Xhehli, ja si ra në gropën që e bëri vetë

Një ditë Ebu Xhehli i përgatiti një kurth Pergamberit a.s. Hapi një gropë përpara shtëpisë së vet dhe e thërriti Pejgamberin për vizitë në...

Mos u bëj i vrazhdët dhe grindavec, sepse udhëtimi i dynjasë është shumë i shkurtër!

Një vajzë ishte ulur në autobus i cili ndaloi në një stacion. Aty hyri një grua, e cila donte të ulej pranë vajzës, duke...

O Zot, më jep vetëm atë që është e mirë për mua

Njëherë e një kohe jetonte një hamall i cili gjithnjë lutej: – O Zot, më jep vetëm atë që është e mirë për mua. Një ditë...

“Për krejt gjallesat uji është hallall, vetëm për muslimanët është haram!”

Njefare vakti një musliman me emrin Shukri e kishte paguar një mjeshtër për me çel një çeshme për bëmirësi. Pasi çeshmja bëhet gati për përdorim,...

Një tregim i bukur në lidhje me rëndësinë e vakëfit

Në gojën e popullit përcillet një ngjarje mësimdhënëse mes Sulejmanit a.s. dhe trumcakut: Një ditë, Sulejmani kishte sharë trumcakun (apo zogun korrier). Atëherë, trumcaku e...

Xhamia e Behlul Dânës

Tregohet se disa njerëz po ndërtonin një xhami dhe, teksa ishin duke e ndërtuar erdhi Behlul Dâna, i cili i pyeti: “Çfarë jeni duke...

“Dëmi i idiotëve me nijet të mirë” – tregim interesant nga Rusi

Hrushovi tregon:”Një ditë shoku Stalin më mori në telefon dhe më tha:”Nikita, hajde shpejt në zyrën time… Kemi të bëjmë me një komplot të...

Të fundit