2.7 C
Pristina
Saturday, December 9, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

Zekati

A lejohet që gruaja t’ia japë zekatin burrit të saj?

Pyetje: A lejohet që gruaja t’ia japë zekatin burrit të saj?Përgjigje: Falenderimi i takon Allahut, Zotit të botërave.Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi...

BASHKIMI ARIT ME ARGJEND NË ZEKAT – Hoxhë Irfan Salihu

Dijetarët islamë kanë mendime të ndryshme kur është fjala për shtimin e arit dhe argjendit për të përfunduar nisabin.Shumica e dijetarëve islamë mendojnë se...

Disa kuptime të nevojshme mbi Lëmoshen – Shejh Abdulaziz Et-Tarifi

LËMOSHA1. Lëmosha është një prej veprave më të çmuara dhe më të pastra, që shpreson i vdekuri besimtar po të kthehej në dynja e...

Kujt i Jepet Zekati – 8 kategoritë që e meritojnë zekatin

Allahu i Madhëruar ka thënë: “Lëmosha e zekatit është vetëm për të varfërit, për nevojtarët, për ata që janë ngarkuar me mbledhjen dhe administrimin e...

A lejohet t’u jepet zekati motres apo edhe vëllaut nga gjaku?!

A u jepet zekati motres a po vllaut të gjakut?Përgjigje:Falenderimi i takon Allahut, Zotit të botërave.Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të Dërguarin...

Përmbledhje e dispozitave të zekatit të fitrit (vitrave) – Shejh Abdulaziz Et-Tarifi

– Zekati i fitrit është obligim sipas shumicës së dijetarëve. Ai jepet për të voglin dhe të madhin. Atë e jep kujdestari i familjes,...

PSE JAPIM ZEKAT?! – Hoxhë Irfan Salihu

1 – Duke dhënë zekatin, besimtari i përgjigjet urdhrit kuranor dhe kështu meriton një shpërblim të madh. Allahu i Madhëruar thotë:“Faleni namazin dhe...

Shlyerja e borxhit – Nga kategoritë që meritojnë zekatin – Justinian Topulli

*Shlyerja e borxhit*Një nga tetë kategoritë të cilët Allahu ka përmendur në Kuran, nga ata që meritojnë zekatin janë dhe borxhilinjtë. Dhe me borxhlinj...

Zekati a i jepet fëmijve të tu, të cilët janë të martuar, dhe të ndarë nëpër shtëpitë e tyre, qoftë vajzës apo djalit?

Pyetje: Zekati a i jepet fëmijve të tu, të cilët janë të martuar, dhe të ndarë nëpër shtëpitë e tyre, qoftë vajzës apo djalit?Përgjigje:...

Latest news