19.1 C
Pristina
Wednesday, May 22, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Zekati

Si të llogaritësh zekatin e pasurisë tënde?

Allahu i Madhërishëm e ka bërë farz zekatin dhe e ka bërë një prej shtyllave të Islamit. Kushtet me të cilat detyrohet zekati për muslimanin: Nëse...

Mosdhënia e zekatit për shkak të kursimeve për ta bërë haxhin me familje?

Pyetje: A e justifikon mosdhenien e zekatit nese dikush kursimet nga pasuria e tij i ruan (pra nuk e jep zekatin) qe psh pas...

A lejohet që gruaja t’ia japë zekatin burrit të saj?

Pyetje: A lejohet që gruaja t’ia japë zekatin burrit të saj?Përgjigje: Falenderimi i takon Allahut, Zotit të botërave.Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi...

BASHKIMI ARIT ME ARGJEND NË ZEKAT – Hoxhë Irfan Salihu

Dijetarët islamë kanë mendime të ndryshme kur është fjala për shtimin e arit dhe argjendit për të përfunduar nisabin.Shumica e dijetarëve islamë mendojnë se...

Disa kuptime të nevojshme mbi Lëmoshen – Shejh Abdulaziz Et-Tarifi

LËMOSHA1. Lëmosha është një prej veprave më të çmuara dhe më të pastra, që shpreson i vdekuri besimtar po të kthehej në dynja e...

Kujt i Jepet Zekati – 8 kategoritë që e meritojnë zekatin

Allahu i Madhëruar ka thënë: “Lëmosha e zekatit është vetëm për të varfërit, për nevojtarët, për ata që janë ngarkuar me mbledhjen dhe administrimin e...

A lejohet t’u jepet zekati motres apo edhe vëllaut nga gjaku?!

A u jepet zekati motres a po vllaut të gjakut?Përgjigje:Falenderimi i takon Allahut, Zotit të botërave.Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të Dërguarin...

Përmbledhje e dispozitave të zekatit të fitrit (vitrave) – Shejh Abdulaziz Et-Tarifi

– Zekati i fitrit është obligim sipas shumicës së dijetarëve. Ai jepet për të voglin dhe të madhin. Atë e jep kujdestari i familjes,...

PSE JAPIM ZEKAT?! – Hoxhë Irfan Salihu

1 – Duke dhënë zekatin, besimtari i përgjigjet urdhrit kuranor dhe kështu meriton një shpërblim të madh. Allahu i Madhëruar thotë:“Faleni namazin dhe...

Të fundit