4.9 C
Pristina
Wednesday, February 21, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Zekati

Dhënia e zekatit në shoqatat bamirëse

Pyetje: A lejohet që të japim zekatin në shoqatat e bamirësisë? Përgjigjja: Nëse përgjegjësit e tyre janë të besueshëm dhe zekatin e shpërndajnë tek persona...

A lejohet me e dhënë zekatin në shoqatat e bamirësisë?

Pyetje: A lejohet me e dhënë zekatin në shoqatat e bamirësisë? Përgjigjja:Nëse përgjegjësat e tyre janë të besueshëm dhe zekatin e shpërndajnë tek personat të...

Kur njeriu ia jep zeqatin personit që e meriton, a duhet t’i tregojë se ajo është zeqat?

Përgjigje: Kur njeriu ia jep zeqatin personit që e meriton, mirëpo ky person nuk e ka zakon të pranojë zeqatin, atëherë e ka detyrim...

Si jepet zeqati për pagën e një punonjësi?

Pyetja: Unë jam një punonjës me një pagë mujore prej 2000 rijalësh saudit (500 euro përafërsisht). Familja ime është e varur nga unë dhe...

Borxhdhënësi a duhet të japi zeqat?

Borxhdhënësi a duhet të japi zeqat? Përgjigje: Ai që i ka dhënë borxh dikujt nuk e ka detyrim të ja­pi zeqat për atë pasuri përderisa nuk...

A lejohet t’iu jepet zekati të afërmëve?

Pyetje: A lejohet që vëllai t’ia japë zekatin vëllait të tij nevojtar (i cili është i varfër, punon por të ardhurat nuk i mjaftojnë)? A...

Nëse personi e ka shitur tokën dhe do të blejë një shtëpi, a duhet që prej atyre parave të japë zekatin menjëherë?

Përgjgje: Nëse ato para qëndrojnë tek ai për 1 vit hënor, atëherë duhet të jepet zekati për to. Kështu aie ka shitur tokën dhe...

Borxhi nuk e pengon dhënien e zekatit, edhe nëse sasia e tij është më tepër se tërë pasuria

Pyetje: Sa i përket dhënies së zekatit, nëse sasia e borxheve tejkalon sasinë e pasurisë, atëherë a duhet ta jap zekatin për pasurinë që...

A i lejohet gruas të japë zekatin në vend të burrit të saj kur ai nuk e jep atë?

 Pyetje: Një grua e ka bashkëshortin e pasur. Pasuria e tij ka arritur nisabin (masën e caktuar nga sheriati), i ka kaluar viti dhe ka...

A lejohet dhënia e zekatit për ndërtimin e shkollave, qendrave të Kur’anit dhe xhamive?

Vendimi mbi shpenzimin e zekatit për ndërtimin e shkollave dhe xhamive Shumica e dijetarëve janë të mendimit se kjo është e ndaluar, shumica e dijetarëve...

Latest news