26.2 C
Pristina
Friday, July 12, 2024

Dhënia zekatul-fitr më shumë sesa duhet – Feuzan

Më të lexuarat

Pyetje: Cili është gjykimi për të dhënë me dashje më shumë se 1 sa’a për zekatul-fitr dhe të konsiderojmë këtë shtesë si bamirësi?

Përgjigje: Nuk ka të keqe në këtë. Është mirë që të jepet më shumë, kjo është në rregull. Ndërsa nuk është e lejuar për të dhënë më pak se 1 sa’a. Kjo është e pavlefshme.


1 sa’a profetik është përafërsisht 3 kg.

 

www.perlatmuslimane.com

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit