-0.9 C
Pristina
Friday, January 27, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Pyetje-Pergjigje

Nipi a trashëgon pasuri nga daja?

Pyetja: Daja im e ka shitur shtëpinë por ka ndërruar jetë, pastaj kanë mbetur 3 motra, (nëna dhe dy tezet) por, pasi nëna ime ka...

Nipi a trashëgon pasuri nga daja, pas vdekjes së nënës?

Pyetja: Daja im e ka shitur shtëpinë por ka ndërruar jetë, pastaj kanë mbetur 3 motra, (nëna dhe dy tezet) por, pasi nëna ime ka...

A duhet kryer umren të paktën një herë në jetë?

Pyetja: A është farz kryerja e umres një herë në jetë (për çdo musliman)? *** Përgjigjja: Mendimi më i saktë është që umreja është obligim të kryhet një...

A lejohet numërimi i parave çdo ditë në islam?

Pyetja: A ka ndonjë ndalesë në islam për numërimin e parave çdo ditë? *** Përgjigjja: Jo, por kjo e largon bereqetin sipas disa prej dijetarëve. Shejh Asim El Hakim The...

Pasi ka bërë zina në të kaluarën, a i lejohet të martohet?

Pyetja: Një vajzë ka bërë mëkate si lidhjet haram dhe zina (njëherë) por tani e ka kuptuar dhe është penduar për mëkatet e saj. Mirëpo...

Femra muslimane e cila nuk bart mbulesë islame, a i pranohet namazi, agjërimi e zekati?

Pyetja: Jam një grua që punoj në një biznes për veshje fëmijësh dhe aty nuk ka meshkuj që punojnë me ne e të përzihemi me...

A lejohet shitja e gjësendeve që janë imitim (fallco) i firmave të njohura të prodhimit?

Pyetja: A lejohet shitja e gjësendeve që janë imitim (fallco) i firmave të njohura të prodhimit, fjala vjen shitja e orës së dorës e cila...

A lejohet të punohet në bankë në sektorin e IT-së?

Pyetja: A lejohet të punohet në bankë në sektorin e IT-së, si dhe a lejohet puna në kompani dytësore që është e kontraktuar prej bankës? *** Përgjigjja: Falënderimi...

A lejohet puna si agjent tregtar në ato kompani ku shiten pije alkoolike dhe joalkoolike?

Pyetja: Ne jetojmë në Zvicër dhe sot burri fillon punën në një fabrikë që shesin pije alkoolike dhe jo alkoolike. Dmth., këto pije shkon dhe...

A lejohet shitja e arit me këste?

Pyetja: A lejohet shitja e arit me këste? *** Përgjigjja: Nuk lejohet shitja e arit me këste. Vendimi i studiuesit erdhi në një kohë kur skemat dhe ofertat...

Të fundit