2.5 C
Pristina
Friday, December 2, 2022
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Pyetje-Pergjigje

Pasi ka bërë zina në të kaluarën, a i lejohet të martohet?

Pyetja: Një vajzë ka bërë mëkate si lidhjet haram dhe zina (njëherë) por tani e ka kuptuar dhe është penduar për mëkatet e saj. Mirëpo...

Femra muslimane e cila nuk bart mbulesë islame, a i pranohet namazi, agjërimi e zekati?

Pyetja: Jam një grua që punoj në një biznes për veshje fëmijësh dhe aty nuk ka meshkuj që punojnë me ne e të përzihemi me...

A lejohet shitja e gjësendeve që janë imitim (fallco) i firmave të njohura të prodhimit?

Pyetja: A lejohet shitja e gjësendeve që janë imitim (fallco) i firmave të njohura të prodhimit, fjala vjen shitja e orës së dorës e cila...

A lejohet të punohet në bankë në sektorin e IT-së?

Pyetja: A lejohet të punohet në bankë në sektorin e IT-së, si dhe a lejohet puna në kompani dytësore që është e kontraktuar prej bankës? *** Përgjigjja: Falënderimi...

A lejohet puna si agjent tregtar në ato kompani ku shiten pije alkoolike dhe joalkoolike?

Pyetja: Ne jetojmë në Zvicër dhe sot burri fillon punën në një fabrikë që shesin pije alkoolike dhe jo alkoolike. Dmth., këto pije shkon dhe...

A lejohet shitja e arit me këste?

Pyetja: A lejohet shitja e arit me këste? *** Përgjigjja: Nuk lejohet shitja e arit me këste. Vendimi i studiuesit erdhi në një kohë kur skemat dhe ofertat...

A duhet të bëjmë dua kur rrezon dielli dhe bie shi njëkohësisht?

Pyetja: A është hadith i vërtetë që Pejgamberi ﷺ na ka thënë të bëjmë dua gjatë kohës kur bie shi dhe është diell gjithashtu, domethënë...

Makina ime, në bagazh, ka zmadhues të zërit, tani, a është e ndaluar haram që unë ta shes makinën ashtu me ata zmadhues, kur...

Pyetja: E kam blerë një veturë, e cila mbrapa – në bagazh, ka zmadhues të zërit, të cilët i ka vendosur enkas personi që ma...

Falja e namazit në një ndërtesë që ishte ndërtuar mbi varreza

Pyetja: Ka xhemat që falet në katin e dytë dhe të tretë të një ndërtese që është ndërtuar mbi një varrezë. A u lejohet atyre...

Të thuash “Jeta nuk është e mirë” a hyn nën titullin e sharjes së kohës?

Të thuash “Jeta nuk është e mirë” a hyn nën titullin e sharjes së kohës? Falënderimi i takon Allahut. Së pari: Ndalimi për të luftuar kundër...

Të fundit