6.4 C
Pristina
Friday, April 19, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Pyetje-Pergjigje

Cili është kuptimi i frazës La haule ue la kuvete il-la bil-Lah?

Fraza: لاَ حَوْلَ وَ لاَ قُوَّةَ إِلاَّ بٍالله “La haule ue la kuvete il-la bil-Lah” (Nuk ka lëvizje e as forcë pa ndihmën e Allahut), mund të...

Cili është dhikri para ushqimit?

PARA USHQIMIT Pejgamberi ﷺ thotë: “Para se të hani ushqim, thoni: بِسْمِ اللَّـهِ.Bismil-lãh. (Me emrin e Allahut). Por nëse ndonjëri harron të përmendë emrin e Allahut në...

A lejohet të thuhet: “Allahu ia lehtësoftë dënimin e varrit”, për një të vdekur…?

A lejohet të thuhet: “Allahu ia lehtësoftë dënimin e varrit”, për një të vdekur duke qenë se ai ka vdekur para disa vitesh? Nuk lejohet...

A lejohet mbajtja fshehtë e martesës?

Pyetje: A lejohet mbajtja fshehtë e martesës? Përgjigje: Jo nuk lejohet.– Profeti(alejhi selatu ueselam) ka thënë:“Publikojeni martesën!”E transmeton Imam Ahmedi dhe e saktëson Shejh Albani...

A duhet ta ndërroj udhën nëse shoh diçka të keqe?

Pyetje: Çfarë mund të na thoni në lidhje me disa njerëz, po edhe besimtarë muslimanë, ndërrojnë kahen e tyre, gjegjësisht ndërrojnë qëndrimin e tyre...

Cila është dispozita e të fryrit (rukjes) dhe cila është dispozita e shkrimit të ajeteve dhe lidhjes së tyre në qafën e të sëmurit?

Përgjigje: Të fryrit me Kur’an ose me lutjet e lejuara për të së­mu­rin që e ka goditur sihri (magjia) ose ndonjë sëmundje tjetër, ësh­të e...

Pse është quajtur feja islame me këtë emër islam?

Përgjigje: Elhamdulilah. Ngaqë kush e pranon këtë fe faktikisht i dorëzohet Allahut, subhanebu ne teala, e dorëzon veten e tij dhe vepron gjithçka që...

Gjykimi në lidhje me vendosjen e thikës apo hajmalisë tek fëmijët për t’i mbrojtur ata?

Pyetje: “Kam parë disa njerëz të cilët vënë një thikë tek fëmijët e tyre të vegjël, dhe thonë: ‘Kjo bëhet në mënyrë që mos...

Cilat janë shenjat për një agjërim të pranuar?

Cilat janë shenjat për një agjërim të pranuar? Muslimanët dalin nga muaji Ramazan duke shpresuar se Allahu ua ka pranuar agjërimin, namazin e natës dhe...

Çka konsiderohet avret i gruas para fëmijëve të saj?

Pyetje: Unë kam një fëmijë i cili është 11 muajsh, dhe ndonjëherë i ndërroj rrobat para tij. A lejohet kjo? Sa vjeç duhet të jetë...

Të fundit