19.8 C
Pristina
Tuesday, June 6, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Hadithi islam

Disa kuptime shumë të rëndësishme mbi sprovat

Sprova është ligj hyjnor.Njerëzimi përgjatë gjithë historisë është sprovuar, Allahu i Madhëruar ka thënë: “Elif, Lam, Mim. A menduan njerëzit të thonë: “Ne...

Besimtarët janë si një trup – Bekir Halimi

Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, thotë: "I sheh besimtarët në mëshirimin, dashurinë dhe solidaritetin sikur një trup, nëse ankohet një gjymtyrë, i tërë trupi...

Pogba: O Zoti im, mbroje popullin e Gaza-s!

Lutja e francezit juventin për viktimat e fundit nga Izraeli Futbollisti francez Paul Pogba ka dërguar një mesazh ngushëllimi për familjet e të vrarëve në...

Mësime dhe porosi nga tregimi i hixhretit – Hoxhë Bekir Halimi

Mësimet nga ky tregimMësimet që mund të nxiren nga ky tregim janë shumë të mëdha. Ne do të mundohemi ti përmendim, disa prej tyre,...

A e din sa gëzohet Allahu me pendimin e robit të Tij?

Personit që i humbi kafsha e udhëtimit në mes të shkretëtirës Abdullah ibën Mesudi (Allahu qoftë i kënaqur me të!) tregon: "Pejgamberi ka thënë:...

Muslimanët më të mirë në Ditën e Gjykimit 

Imran ibën Husejni radiAllahu anhu rrëfen një hadith nga Profeti sal-lAllahu alejhi ue sel-lem, i cili ka thënë: “Muslimanët më të mire në Ditën e...

Besimtari nuk kafshohet nga e njëjta vrimë dy herë – Hoxhë Bekir Halimi

Na rrëfen Ebu Hurejre, radijallahu anhu, se Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, ka thënë: "Besimtari nuk kafshohet dy herë nga një vrimë". Buhariu dhe Muslimi Ky...

Porosia më e shkurtër dhe më madhështore

Porosia më e shkurtër dhe më madhështore: ﴿احْفَظْ اللَّهَ يَحْفَظْكَ﴾ (Ruaje Allahun, Allahu të ruan ty) - Allahu e ruan robin e Tij atëherë kur ai ruan...

“Burrat e uritur” – Ngjarje nga jeta e Pejgamberit(alejhi selatu ue selam)

Kujdes për ruajtjen e mirësive të dhuruara gjatë këtij muaji dhe mos shpërdorimin e ushqimit.Mos harro! ثم لتسألون يومئذ عن النعيم"Pastaj atë Ditë ju do...

Nafta mes abuzimit dhe tavanit të çmimeve

Enesi r.a. transmeton se njerëzit i thanë profetit s.a.v.s: O i dërguar i Allahut! U shtrenjtuan çmimet prandaj vendos një tavan për ne. I...

Të fundit