4.9 C
Pristina
Wednesday, February 21, 2024

Hadith paralajmërues – Shenjë Kijameti

Më të lexuarat

SHENJË KIJAMETI

I Dërguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ve sel-lem tha:

“Prej shenjave Ditës së Gjykimit është: Kur robëresha të lindë zotërinë e saj!”
Buhari.

Shpjegimi i hadithit:

Dijetarët kur e kanë spjeguar këtë hadith, kanë thënë se një prej kuptimeve të këtij hadithi është edhe kur ka mosbindje të fëmijëve ndaj prindërve, në mënyrë që ata të fillojnë t’i trajtojnë prindërit e tyre sikur fëmijët janë pronarë dhe prindërit janë shërbëtorët e tyre. Kjo për shkak të llojeve të ndryshme të përbuzjes, abuzimit, rrahjes dhe keqtrajtimit të prindërve.
E gjithë kjo në mënyrë metaforike quhet skllavëri.

Prandaj kujdes në sjelljen ndaj prindërve dhe si po i trajton ata!
Allahu na dhashtë pasardhës të hajrit!

Hoxhë Irfan Salihu

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit