19.1 C
Pristina
Wednesday, May 22, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Fjalor

Farmakologjia dhe farmakoterapia

S'ka dyshim se semundjet jane shfaqur shume heret, ne te vertete ata e kane percjelle njeriun gdo here. Mirëpo ashtu sikur çdo herë ndodhë që...

Çfarë do të thotë Pedant?

PEDANT m. Ai që në punë e në jetë merret jashtë masës me hollësirat e vogëlsirat dhe përpiqet vetëm që të jetë formalisht në rregull, njeri i vogëlsirave; ai...

Melhem

MELHEM m. bised. mjek. Qull i trashë, që përgatitet duke përzier barna të ndryshme me lëndë të yndyrta, me të bardhën e vezës etj. dhe që përdoret në...

Stenografi, stenografik, stenografim, strenogram

STENOGRAFI f. Mënyrë për të shkruar me shpejtësi ligjërimin e dikujt, duke përdorur shkurtime të thjeshtuara për fjalët dhe shenja të posaçme. Shenjat e stenografisë....

Panegjirik

PANEGJIRIK m. hist. Fjalim që mbante një gojëtar për të ngritur lart botërisht bëmat e një heroi a të një njeriu të shquar, për të lavdëruar një qytet etj. Panegjirik për...

Dallimi Psikiatër – Psikolog

Shpeshherë ndodh që të ngatërrohen profesioni i psikologut me atë të psikiatrit. Prandaj është e rëndësishme që të bëhet dallimi mes psikologut (psikologut klinik)...

Sahatçiu i Shkupit që i reziston kohës

FURKAN ABDULA SHKUP (AA) – Ustallarët që gati prej gjysmë shekulli merren me ndreqjen e orëve në kryeqytetin e Maqedonisë, Shkup, thuajse i rezistojnë kohës...

Gjuha arabe është e jashtëzakonshme

Nëse dëshironi të mësoni sa gjuhë e jashtëzakonshme është gjuha arabe, lexoni tekstin në vijim… Fjalët në gjuhën arabe kryesisht përbëhen nga tre shkronja kyçe....

Urtësia e radhitjes së shkronjave në gjuhën arabe

Ndonjëherë renditja e shkronjave në disa fjalë arabe e tregon elementin e vërtetë fizik të atyre gjërave të cilave iu referohet kuptimi i atyre...

Testojeni trurin tuaj. Kjo foto ka një gabim, e gjeni atë brenda një sekonde?

Testojeni trurin tuaj me këtë fotografi, në të cilën duhet ta gjeni gabimin brenda një sekonde. Shumica prej nesh e përdorim një pjesë të trupit...

Të fundit