12.8 C
Pristina
Saturday, April 20, 2024

Administrata moderne | Ekonomia Islame

Më të lexuarat

Administrata moderne është procesi i aplikimit të praktikave më të mira bazuar në praktika dhe qasje të reja që lejojnë një përshtatje më të mirë me ndryshimet që po ndodhin në mjedisin social dhe ekonomik të organizatave, duke pushuar së përdoruri praktikat tradicionale të administrimit.

Si fillim, administrata moderne filloi në vitet 1890 me kontributet e Frederick Taylor, i cili propozoi që për të përmirësuar nivelet e produktivitetit, detyrat duhet të thjeshtohen.

Kjo ishte në kontrast me idenë tradicionale për t’i detyruar njerëzit të punojnë më shumë për të maksimizuar rezultatin e punës.

Duhet të theksohet se në administratën moderne të gjitha aktivitetet e planifikimit, organizimit, drejtimit dhe kontrollit duhet të nënkuptojnë një ndërlidhje adekuate të marrëdhënieve njerëzore dhe kohës për të arritur objektivat e vendosura brenda një organizate.

Si pasojë, proceset moderne të menaxhimit mund të aplikohen në një kontekst më të gjerë dhe më kompleks, për këtë arsye përdoret në kompani, institucione fetare, institucione arsimore dhe organizata shoqërore./definebusinessterms/

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit