12.7 C
Pristina
Monday, February 26, 2024
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Ekonomi Islame

Papunësia dhe Zekati

Papunsia është një sindrom i rëndë ekonomikë i cili reflekton në vlerat , doket , traditat dhe jetën e individëve dhe shoqërisë. Ajo afër...

Çfarë është Marketingu Islamik

Marketingu është një temë e gjerë dhe po kalon një evolucion të vazhdueshëm. Nëse e ndjekim nga afër këtë proces të evolucionit duke parë...

DRITHERAT NE TURQI..

DRITHERAT NE TURQI.. Një milion Hektare Turqia i ka marrë me qera në Sudan. Prej tyre vjen se shpejti prodhimi i parë i Lules...

Sahabët dhe pasuria

Vështruesi i drejtë, i cili nuk e tepron dhe nuk lë mangut diçka në gjykimin për sahabët veçanërisht dhe për selefët e mirë përgjithësisht, gjen...

Etika në biznes, nga një perspektivë Islame

  Diskutimi i etikës në sferën e biznesit në përgjithësi është diskutuar në brendi të strukturës të së drejtës së konsumatorit dhe menaxhimit të mirë...

DHURATA nga këndvështrimi Islam

Ç’është dhurata? Dhurata është falja e një plaçke dikujt tjetër pa pagesë dhe duke qenë dhuruesi gjallë. Nxitja në të Ebu Hurejra (Allahu qoftë i kënaqur...

A e vonon agjërimi procesin e prodhimit industrial?

Në shkencat e zhvillimit ekonomik, muslimanët akuzohen nga ekonomistët industrial se agjërimi i tyre vonon prodhimin dhe pengon rritjen dhe zhvillimin ekonomik. Kjo nuk është...

PARAPAGIMI dhe BORXHI

  Ç’është parapagimi (es selem). Es Selem është shitja e diçkaje të përshkruar e të përcaktuar, e cila nuk është present, por që pritet të vijë...

PENGU dhe DEPOZITIMI (AMANETI)

  Ç’është pengu? Pengu në kuptimin gjuhësor është izolimi . Allahu i Madhëruar thotë: “Secili është peng për atë që ai ka fituar.”Mudethir:38 Në kuptimin legjislativ, pengu...

Huadhënia dhe transferimi i parave në perspektivën islame

Ç’është huadhënia? Dijetarët e fikhut thonë se huadhënia është lejimi që bën i pronari i një malli/plaçke një tjetri, për të përdorur plaçkën e tij...

Të fundit