2.5 C
Pristina
Friday, December 2, 2022
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Shkencë

Tre pikëpamje të shkencës në botën islame – Ibrahim Kalin

Burimi: Ibrahim Kalin, “Three Views of Science in the Islamic Word,” in God, Life, and the Cosmos: Christian and Islamic Perspectives Ed. T. Peters,...

Reagimi i intelektualëve myslimanë ndaj shkencës moderne

Osman Bakar Fragment i shkëputur nga “The History and Philosophy of Islamic Science” shkruar nga Osman Bakar (Paperback – Dec 1, 1999)   Takimi i parë i botës...

Besimi në Zot i bën shkencëtarët entuziastë dhe të motivuar

Si e përmendëm, feja e nxit shkencën dhe ata, që përdorin arsyen dhe ndjekin ndërgjegjen e tyre në arritjen e kërkimeve shkencore duhet të...

Dëmet që i shkaktohen trupit nëse pini alkool çdo ditë për një muaj

Konsumimi i rregullt i alkoolit ka ndikime të mëdha në shëndetin dhe trupin e njeriut. Ndonëse shumë njerëz kënaqen nga shija freskuese e një birre,...

Derrat provokojnë debat në Gjermani

Shkencëtarët gjermanë planifikojnë të klonojnë dhe mbarështojnë derrat e modifikuar gjenetikisht këtë vit që do të shërbejnë si donatorë të zemrës për njerëzit, u...

Historiku i shkurtër i matematikës në botën islame

Përcaktimi i drejtimit të Kibles, përcaktimi i kohëve të namazit dhe çështja e ndarjes së trashëgimisë, kanë bërë që myslimanët të merren prej kohësh...

A mundet një vaksinë mRNA të merret përmes një pilule?

Të gjitha vaksinat e disponueshme me teknologjinë mRNA janë aktualisht vetëm me injeksion.nullADVERTISINGnull Derisa ka shumë arsye logjike për të injektuar vaksina, kjo mund të...

Hulumtim Shkencor- Përse Allahu i Madhëruar e ndaloi shikimin në femrat e huaja?

Përse i Dërguari i Allahut e ndaloi vetminë me një femër të huaj?Ç‘urtësi fshihet prapa kësaj?Le të shohim se çfarë përgjigje të bukur...

Stamboll – Përurohet impianti prodhues i karburantit të aviacionit nga algat, i pari në Evropë

Fabrika e parë dhe e vetme e biorafinerisë së karbonit negativ në Evropë u përurua me ceremoni në Kampusin Saritepe të Universitetit të Bosforit,...

Shkenca vërteton se të mësuarit e Kuranit përmendësh ndikon në suksesin e arsimimit

Studimet e mëparshme kanë vërtetuar ndikimin e mësimeve të Kur’anit në qetësimin dhe eliminimin e emocioneve negative, ndërsa një studim zbuloi se të mësuarit...

Të fundit