2.5 C
Pristina
Friday, December 2, 2022
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Shkencë

Drejt një vaksine të re: asnjë si ajo!

Shkencëtarët japonezë. në gjurmët e një zbulimi revolucionar Bota po përballet me vitin e tretë të luftës kundër koronavirusit, por lajmi i mirë vjen nga...

I impresionuar nga mrekullia e Kuranit (Si e pranoi Islamin Arthur Alison)

Si e pranoi Islamin Arthur Alison Disa gazeta kanë shkruar për pranimin e Islamit nga profesor Arthur Alison, shef i Departamentit të Inxhinierisë Elektrike dhe...

Gjenetika dhe mrekullia e Kur’anit

Në suren Nexhm ajetet 45-46, i Lartësuari thotë: “Dhe Ai është që krijoi llojet - mashkullin dhe femrën. Nga pika e farës që hidhet” Sigurisht,...

Ca lajme të mira: a po i afrohemi fundit të pandemisë?

Ç’thotë shkenca për variantin Omicron Të gjithë u lodhën nga Corona. Alarmet po lëshohen sërish për shkak të një varianti të ri, por për fundvit,...

Gjenocidi në Mianmar, Rohingya kërkojnë 150 miliardë dollarë dëmshpërblim nga Facebooku

150 miliardë dollarë kompensim kërkojnë refugjatët e komunitetit Rohingia të Birmanisë nga Facebook. Dhjetëra përfaqësues të këtij komuniteti në Shtetet e Bashkuara dhe Britaninë e...

Dy studime të reja për pandeminë shpalosin zymtësi

Dy studime të ndryshme të pandemisë COVID-19 japin një analizë të zymtë. Njëri studim thotë se numri i viktimave i pranuar gjerësisht në 5 milionë,...

Facebook tërhiqet nga përdorimi i teknologjisë së njohjes së fytyrës

Amazon dhe Microsoft gjithashtu kanë anuluar produktet e tyre me këtë teknologji. Facebook lajmëroi ditën e Marte se nuk do të përdorë më softuerë të...

Ekspertët e FDA-së përkrahin vaksinën e Pfizerit për fëmijët mbi pesë vjeç

Një panel i Qeverisë amerikane ka votuar për të rekomanduar vaksinën kundër koronavirusit të kompanisë Pfizer/BioNTech, edhe për fëmijët e moshës nga pesë deri...

Fenomen i rrallë: në Turqi ka filluar vjelja e patates vjollcë

Në Sivas të Turqisë ka filluar nxjerrja e patates blu (vjollcë), e cila është jashtëzakonisht e pasur me antioksidantë dhe vlera të larta ushqyese, raporton...

Ebola, HIV dhe viruse të tjerë vrasëse mund të trajtohen me antiviral të zhvilluar në majmunë

Ebola, HIV dhe viruse të tjerë vrasës mund të trajtohen duke përdorur një gjen të gjetur te majmunët, thonë shkencëtarët. Studimet laboratorike nga akademikët e...

Të fundit